Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Юрій Вілкул проконтролював будівництво нових амбулаторій у Саксаганському і Довгинцевському районах

Створено: 2017-11-28 15:45:29Оновлено: 2017-11-28 15:49:32

У семи районах Кривого Рогу ведуться ремонтні роботи по створенню десяти нових амбулаторій практики сімейної медицини. Це - спільний проект міста і Світового банку. Кошти на реконструкцію амбулаторій виділив банк, необхідне обладнання та оснащення для амбулаторій буде закуплено за рахунок міського бюджету.


У Саксаганському районі буде відкрито дві нові, сучасні амбулаторії на мікрорайоні Ювілейний, 8А та по вулиці Шмаківська, 15. Вони будуть обслуговувати 16 тисяч жителів. Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Анжеліка Логінова сказала: «Для надання криворіжцям медичної допомоги на первинному рівні ми продовжуємо розвивати мережу наших амбулаторій. З відкриттям двох амбулаторій наші пацієнти зможуть ще ближче звертатися за медичною допомогою - найдальша відстань до амбулаторій буде близько 800 м. А з огляду на те, що це буде нова, красива будівля з сучасним обладнанням, то підвищиться не лишедоступність, але й якість медичної допомоги ».

Для амбулаторій за рахунок міського бюджету буде закуплено все необхідне сучасне обладнання: електрокардіографи, обладнання для обстеження майбутніх мам і малюків, офтальмологічне та ЛОР-обладнання, сумки-холодильники для зберігання вакцин і т.д. Для виїзду до пацієнтів додому в розпорядженні лікарів буде автомобіль.

У ході наради з розвитку мережі медустанов, народний депутат Костянтин Павлов сказав: «Спільно з мером Юрієм Вілкулом ми продовжуємо працювати над створенням нових амбулаторій. Вони будуть відкриті в тих районах, де немає доступу до медичних закладів, де до найближчої лікарні людям доводиться проїжджати більше 10 км. Крім того, в кожній амбулаторії буде аптечний кіоск, денний стаціонар, обов'язково робляться пандуси для зручності пацієнтів з обмеженими можливостями. Найголовніше - якість, зручність і доступність надання медичної допомоги для кожного жителя ».

Навесні буде відкрито амбулаторію у військовому містечку-33, (Довгинцівський район). Тут прийматимуть чотири сімейних лікаря, запрацює аптечний пункт. «Амбулаторія нам вкрай необхідна, особливо - аптечний пункт. Населення містечка, в основному, люди пенсійного віку і дуже незручно кожен раз за ліками виїжджати до міста. З нетерпінням чекаємо відкриття амбулаторії. Гарна, потрібна справа для людей », - сказала Любов Андріївна, мешканка військового містечка №33.

«Сьогодні можемо з повною впевненістю говорити про те, що Кривий Ріг є лідером з розвитку первинної медицини - по відкриттю мережі амбулаторій, за рівнем їх оснащення, за кількістю молодих фахівців, а також за якістю надання медичних послуг жителям», - підкреслила А. Логінова .

Незважаючи на кризу, міська влада Кривого Рогу системно реалізує масштабну програму з будівництва та відкриття нових сучасних амбулаторій. Зараз у Кривому Розі вже діє 38 амбулаторій; до 2020 року заплановано створити ще 27: 10 - за підтримки Світового банку, 17 - за рахунок міського бюджету.

 


 

28 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради