Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Депутати міськради звернулися до Кабміну з тим, щоб держпідприємство «Криворожтеплоцентраль» було передано до управління міста

Створено: 2016-10-28 14:40:08Оновлено: 2016-10-28 14:53:42

Зараз це підприємство управляється з Києва і планується для приватизації, що негативно впливає на якість роботи - «Криворожтеплоцентраль» зірвало пуск тепла.

Враховуючи зрив початку опалювального сезону держпідприємством, на сесії Криворізької міськради депутати прийняли звернення до Кабінету Міністрів України про виключення зі списку підприємств, які підлягають приватизації, державного підприємства «Криворізька теплоцентраль» та передачі його у комунальну власність міста. З такою пропозицією виступив міський голова Юрій Вілкул.

Перед прийняттям рішення ситуацію прокоментував заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко: «З початком кожного опалювального сезону спостерігається стійка тенденція щодо «Криворізької теплоцентралі» - затримувати його старт на кілька тижнів. У минулому році він розпочався на два тижні пізніше, в цьому – на десять днів пізніше. Причина – наявність заборгованості та відсутність бажання самостійно вирішувати питання. А в результаті криворіжці сидять у холодних квартирах.

У цьому році ситуація ще складніша - держпідприємство було включене в процес приватизації і управляється Фондом держмайна України, який виконує функцію лише приватизатора. На жаль, на наші неодноразові звернення щодо недопустимості та недоцільності приватизації теплопостачального підприємства напередодні опалювального сезону було отримано відповідь – приватизація не вплине на подачу тепла місту. Але насправді всі ми бачимо, що відбувається». 

Єдиний вихід із ситуації – передача «Криворізької теплоцентралі» у власність міста. Міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «Це принципово важливо, тому що в такому випадку місто зможе оперативно приймати рішення, що стосуються розвитку і модернізації підприємства, знаходити можливість допомогти, передбачити гроші на енергозбереження та енергоефективність».

Катриченко зазначив: «На жаль, ситуація залишається досить напруженою. Величезними зусиллями, тільки завдяки особистому втручанню мера, вирішено питання, пов'язане із запуском 4 котелень держпідприємства. Але, як далі відбуватиметься подача тепла – буде залежати виключно від своєчасних платежів самих мешканців».

Міська влада забезпечила 100% платежів бюджетною сферою Кривого Рогу – школи, дитячі садки та лікарні за послуги теплопостачання не заборгували ні копійки. Однак борг населення тепловикам становить близько 340 млн. грн.


 

28 жовтня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради