Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

«ЗЕЛЕНЕ СВІТЛО» Центру «Віза» («Центр Дії») інформує

Створено: 2023-09-28 13:39:33Оновлено: 2023-09-28 13:41:38

Під час війни багато громадян України вимушено виїхали з країни. Адміністративна послуга з обміну посвідчення водія потрібна українцям і за кордоном у разі закінчення терміну дії посвідчення, або якщо написи затерлися та не читаються; у разі, якщо особа змінила персональні дані (прізвище, ім’я, по батькові, місце реєстрації чи стать); чи тоді, коли водій бажає замінити посвідчення старого зразка на нове.

Якщо громадянин виїхав за кордон і має виключно електронне посвідчення водія, яке не дійсне за межами нашої держави, то можна його обміняти на пластиковий документ, який визнається за кордоном.

Послугу з обміну фізичного документа українського посвідчення водія або ж електронного сформованого за допомогою Порталу Дія чи Електронного кабінету водія на таке ж українське, але сучасного зразка, є можливість отримати через  центри обслуговування Державного підприємства  «Документ», діючих  у 6 європейських країнах: у чотирьох містах Польщі: Варшаві, Гданську, Вроцлаві, Кракові; у Чехії — Празі, у Словаччині — Братиславі, у Німеччині — Берліні та Кельні, у Туреччині — Стамбулі, в Іспанії — Валенсії та Мадриді.

В Україні обмін посвідчення водія здійснюється по принципу екстериторіальності в сервісних центрах МВС або ЦНАПах.

Нагадуємо, що послуги з обміну посвідчення водія, видачі нового без складання іспитів (у разі втрати чи викрадення) можна замовити в Центрі «Віза («Центр Дії»). 

Прийом замовників послуг здійснюється в Головному офісі ЦНАПу «Віза» («Центр Дії») за адресою пл. Молодіжна, 1, виключно за попереднім записом.

Здійснити попередню реєстрацію на прийом можна за посиланням https://viza.kr.gov.ua/#/infopages/poperedn_zapys/el_cherga чи QR-кодом.

Воїнам та їх сім’ям в усіх офісах ЦНАПу “Віза» («Центр Дії») з 08-00 до 15-30 (вихідні: субота,неділя) надається пріоритет в прийомі, тобто першочергове обслуговування і  без попередньої реєстрації. 

 

                                    Ми працюємо для Вас!

 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
                                                                                        e-mail: viza@kr.gov.ua,

                                                                                             http://viza.kr.gov.ua

28 вересня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради