Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю.Вілкул: «Кривий Ріг можна віднести до найбільших науково-освітніх центрів країни»

Створено: 2011-09-28 13:17:59Оновлено:

27 вересня у виконкомі Криворізької міської ради відбувся урочистий прийом міського голови з нагоди Дня працівників освіти України. Під час заходу Юрій Григорович Вілкул привітав учителів Кривого Рогу з професійним святом та побажав їм здоров’я, довгих років життя, благополуччя. Міський голова також повідомив про розвиток та фінансування освітньої галузі.

Як відзначив Ю.Вілкул, міським бюджетом на 2011 рік станом на 01 вересня передбачено кошти загального фонду в сумі 662,7млн.грн., що на 56,7млн.грн. більше проти аналогічних показників 2010 року.

«Ми маємо можливість в цьому році здійснити капітальні ремонти в 56 закладах освіти, на які виділено 12,4 млн.грн. До кінця року в усіх дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах буде встановлено системи доочистки питної води, на що виділено кошти з міського бюджету в розмірі 4,7 млн.грн. У цьому році кожний навчальний заклад поповнено спортінвентарем та частково - спортивним обладнанням. Завершується установка спортивних майданчиків з тренажерним обладнанням. Сьогодні в місті комп’ютеризовано 100% загальноосвітніх навчальних закладів», - підкреслив міський голова.

Крім того, Ю.Вілкул зауважив, що у криворіжців є всі підстави пишатися досягненнями в освіті, позитивними тенденціями розвитку. Праця викладацького складу Кривого Рогу залишається вагомим внеском в здобутки городян. Так, освітня галузь міста займає: І місце в області за результатами моніторингу методичної роботи та роботи позашкільних навчальних закладів; ІІ місце за результатами обласних учнівських предметних олімпіад, науково-дослідницьких конкурсів Малої академії наук України. Щороку криворізькі педагоги лідирують на міжнародних виставках.

Також міський голова під час своєї промови додав: «У березні 2011 року прийняте вкрай значиме для нашого міста рішення: надання високого статусу Національного Криворізькому державному університету. Упевнений, що відтепер Криворізький національний університет зможе у повному обсязі працювати на користь освіченості молоді Криворіжжя, майбутньої еліти країни. Кривий Ріг називають «сталевим серцем України». Але сьогодні є всі підстави віднести його до найбільших науково-освітніх центрів країни».

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради