Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

О. Вілкул: Українська державність має глибокі традиції і жоден ворог не здатен відібрати у нас рідну країну - єдиною криворізькою командою ми наближаємо Перемогу, допомагаємо військовим та мешканцям міста

Створено: 2023-07-28 15:34:46Оновлено: 2023-07-28 15:41:02

До Дня української державності голова Ради оборони міста Олександр Вілкул  вручив нагороди криворіжцям, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії  долучилися до великої командної  роботи зі зміцнення  оборони рідного міста, підтримки  військових, внутрішніх переселенців, ліквідації наслідків ворожих  атак. 

Цього разу Подяки голови Ради оборони Кривого Рогу отримали 160 чоловік –  волонтери, медики, освітяни, працівники комунальних підприємств, працівники ДСНС, підприємці. у тому числі ті, хто брав участь у допомозі людям та ліквідації ворожих атак 13 червня та 14 липня.

Звертаючись до земляків Олександр Вілкул підкреслив: «Разом з вами ми пишемо нову історію сильної, незалежної України. Становлення України як держави розпочалося з часів Київської Русі. Непростим був шлях державотворення, але цілі покоління українців жили, працювали задля спільної мети - бачити Україну суверенною, самостійною державою, повноправною частиною європейської спільноти. І наприкінці XX століття ми досягли  цього.  І нікому не дамо забрати у нас свою землю, країну!  

Сьогодні - 519 день війни. 519 день як ми з вами, дорогі криворіжці, стоїмо на захисті Кривого Рогу та держави. Клятий ворог намагався і досі робить спроби залякати нас, зламати, але  нічого в нього не вийде! Бо ми захищаємо та воюємо за своє, рідне!  

Одним із  основних напрямків нашої роботи залишається підтримка захисників та захисниць. З початку війни Рада оборони Кривого Рогу надала допомогу нашим військовим на суму 1 млрд 320 млн грн. Понад 700 млн грн - міський бюджет. Решта - 567,3 млн грн  – це приватні кошти спрямовані нами через фонд "Набат Кривбас". Це – комплексна допомога, починаючи від  техніки,  обмундирування, спецобладнання,  ремонту та придбання автомобілів».

Окремий напрямок – оборона Кривого Рогу. Було побудовано понад 10 ліній оборони у Дніпропетровській, Херсонській та Миколаївській областях – це понад 320 км протитанкових ровів, 450 ВОПів, РОПів та укріпрайонів.

«Після марних спроб захопити Кривбас ворог посилив ракетні атаки по критичній інфраструктурі, цивільних об’єктах  та  мирних оселях криворіжців. Я  щиро хочу подякувати колективам комунальних підприємств, рятувальникам, медикам, всім, хто першими приїздять на місця ворожих ударів, беруть участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надають першу невідкладну допомогу постраждалим. Тільки після ударів 13 червня та 14 липня ми разом надали допомогу більш ніж тисячі людей, майже 850 отримали грошову допомогу з міського бюджету. Велика подяка нашим героїчним медикам, у яких сьогодні, до речі, професійне свято. Кожний  на своєму місці  - злагоджено працюємо та наближаємо  Перемогу», - підкреслив Олександр Вілкул.

День Української Державності встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року. Цьогоріч День Державності відзначається 28 липня, а з 2024 року свято відзначатиметься 15 липня.   


28 липня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради