Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі для утеплення тепломереж використовують сучасний матеріал алюхолст, який знижує тепловтрати

Створено: 2016-07-28 15:27:46Оновлено: 2016-07-28 15:31:57


Міський голова Юрій Вілкул провів робочу нараду з контролю за підготовкою Кривого Рогу до нового опалювального сезону. У тому числі - про підготовку теплотрас та внутрішньобудинкових мереж, заміну електропроводки, встановлення металопластикових вікон та ремонтів покрівель у школах, дитячих садках, лікарнях. Незважаючи на те, що зараз тільки липень, виконано вже понад 60% запланованих робіт. 

Юрій Вілкул поставив завдання пришвидшити роботи з ізоляції тепломереж. «Необхідно мінімізувати втрати тепла і енергоносіїв. Робота має бути спрямована на заміну котельного обладнання, утеплення трубопроводів, поліпшення схем подачі теплової енергії для житлових будинків, лікарень і шкіл», - сказав мер. 

З початку поточного року комунальне підприємство «Криворіжтепломережа» вже виконало роботи з ізоляції теплотрас загальною довжиною 7 км. Заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко доповів: «Закінчуються роботи на трубопроводі по проспекту Металургів і з 8 серпня переходимо в мікрорайон Даманський - на ділянку від котельні Північного ГЗК-1. Варто відзначити, що для ізоляції теплотрас вже другий рік поспіль використовується сучасний матеріал алюхолст, який знижує тепловтрати і є більш ефективним, ніж традиційні утеплювачі». Він зазначив, що за п'ять років підприємствами замінено більше 120 км теплових мереж. До кінця року заплановано замінити 17 км тепломереж. 

Також, в рамках виконання програми з підвищення енергоефективності, за п'ять років в закладах освіти встановили 7530 вікон, ще 1000 вікон замінять до кінця 2016 року. 

А. Катриченко зазначив, що міська влада звернулася з вимогою до Кабміну, щоб підпорядковане безпосередньо йому державне підприємство «Криворізька теплоцентраль» посилило роботи з підготовки до опалювального сезону. 

«На відміну від комунального підприємства« Криворіжтепломережа», темпи робіт на держпідприємстві «Криворізька теплоцентраль» значно нижчі. Ми просимо, щоб Мінпаливенерго створило комісію, перевірило роботу підприємства і забезпечило стабільним теплом жителів Довгинцівського, Інгулецького, Саксаганського та Покровського районів», - сказав заступник мера. 

Катриченко підкреслив, що керівництво цього підприємства має виконати свої обов'язки по ремонтам: «Всі недопрацювання державного підприємства та труби, що гріють повітря - це ще один удар по кишені криворіжців».


 

28 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради