Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Проєкт Уряду «єРобота» запроваджує гранти для започаткування власної справи

Створено: 2022-06-28 11:57:47Оновлено: 2022-06-28 12:01:23

21.06.2022 Уряд своїм рішенням в рамках великого проєкту «єРобота» підтримав запуск трьох програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць в рамках економіки воєнного часу.

Так, одна з програм запроваджує мікрогранти для кожного українця, який хоче започаткувати першу власну справу, або розвинути вже існуюче підприємство в розмірі:

- до 250 тис. грн, за умови створення двох робочих місць;

- до 150 тис. грн, за умови створення одного робочого місця.

Уповноваженим банком програми виступає АТ «Ощадбанк», який вже     з 1 липня розпочне приймання заявок разом з бізнес-планом для отримання мікрогрантів. Поступово така можливість з’явиться ще й на Порталі Дія.

За рахунок гранту можна буде придбати обладнання, сировину, матеріали, закупити інструменти та частково оплатити оренду.

Після розгляду проєкту, в разі його відповідності критеріям програми, грантові кошти буде перераховано на окремий рахунок здобувача гранту   в Ощадбанку. Рішення про надання гранту прийматиметься Державною службою зайнятості.

Загалом, проєкт «єРобота» дозволить кожному, хто має бажання, навички та план – запустити власну справу, розширити свій малий або середній бізнес, а також розпочати нову кар’єру.

 

 

 

Департамент соціальної політики

28 червня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради