Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЦНАП «ВІЗА» РОЗПОЧАВ НАДАВАТИ КОМПЛЕКСНУ ПОСЛУГУ ID-14 (2 в 1)

Створено: 2020-05-28 14:39:39Оновлено: 2020-05-28 14:45:54

Центр адміністративних послуг «Віза» активно працює над забезпеченням  якісного сервісу, комфортних умов для отримання доступних і якісних адміністративних послуг. Сьогодні, 28 травня 2020 року, паспортним  офісом  Центру «Віза»  було оформлено  комплексну   послугу ID-14, яка надається в рамках запровадження експериментального проєкту Міністерством цифрової трансформації України разом з Державною міграційною службою та Державною податковою службою України.

Послуга ID-14 доступна юним громадянам віком від 14 до 18 років та надає можливість за їх бажанням оформити перший паспорт громадянина України з безконтактним електронним носієм з одночасною реєстрацією у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків без необхідності звернення до податкової інспекції. Реєстраційний номер платника податку буде відображено у паспорті громадянина України.

Отримати послугу можливо за наступних умов:

 Для отримання послуги ID-14 заявнику необхідно звернутись до паспортного офісу Центру «Віза» або підрозділу Державної міграційної служби виключно за місцем реєстрації.  Послуга надається безкоштовно.

 У Кривому Розі реалізовано ініціативу  міського голови Юрія Вілкула – «Паспортні офіси - кожному району міста».

8 паспортних офісів Центру «Віза» працюють у всіх районах міста -  в них створено доступні і зручні умови для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України. З початку роботи, паспортними офісами Центру «Віза» оформлено майже                                                                     

 Нагадуємо, що у квітні цього року Міністерством цифрової трансформації України презентовано електронний паспорт в додатку Дія, документи в смартфоні мають ту ж саму юридичну силу, що і наші звичні паспорти. Їх можна застосовувати:

  • під час подорожі літаком та поїздом;
  • для:
    • підтвердження віку;
    • отримання поштових послуг;
    • підтвердження особи у правоохоронних органах;
    • отримання послуг зв'язку;
    • отримання послуг у додатку "Дія";
    • банківських операцій;
    • готельних послуг.

Але, додаток «Дія» має «особливість» -   відображення паспорта у смартфоні можливо лише за наявності біометричного документу, а саме: ID-картки або паспорта для виїзду за кордон. У зв’язку з цим послуга з оформлення ID-картки набирає ще більшої популярності, громадяни бажають без перешкод користуватись «паспортом у смартфоні».

Запрошуємо криворіжців оформити паспорт у вигляді ID-картки

у паспортних офісах Центру «Віза!

 

 

Контакти Центру адміністративнихпослуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected]

http:// viza.kr.gov.ua

28 травня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради