Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Перший Всеукраїнський форум `Індустріальний туризм: кращі практики для ефективного розвитку територій`

Створено: 2015-04-28 16:31:27Оновлено: 2015-04-29 15:07:51

23-24 квітня 2015 року за ініціативи КП "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" Криворізької міської ради, за сприяння виконкому Криворізької міської ради в Кривому Розі відбувся Перший Всеукраїнський Форум "Індустріальний туризм: кращі практики для ефективного розвитку територій".

Форум зібрав представників обласної та місцевої влади, туристичних операторів та агенцій з Запоріжжя, Дніпропетровська, Кіровограду, Києва, Кривого Рогу, Маріуполя, Миколаєва та Одеси (23 особи), фахівців найбільших промислових підприємств Кривого Рогу та Дніпропетровська, екскурсоводів міста та інших зацікавлених осіб. Загальна кількість учасників сягнула 80 осіб.

Відкриваючи форум криворізький міський голова Вілкул Ю.Г. зазначив про високий рівень значимості заходу й бажання розвивати промисловий туризм, як напрям диверсифікації економіки та інструмент промоції Кривого Рогу.

Свою підтримку щодо розвитку промислового туризму висловив генеральний директор ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" пан Парамджит Кахлон. Під час прес-конференції він зазначив, що багато з почутого на Форумі стало для нього відкриттям і він висловив бажання відвідати ряд екскурсійних маршрутів.

Надалі представники туристичної галузі Кривого Рогу презентували свої кращі екскурсійні маршрути та можливості туристичної інфраструктури міста Кривого Рогу. Також, учасниками форуму було презентовано досвід розвитку промислового туризму в Києві, Дніпропетровську, Одесі.

Для консолідації зусиль у досягненні цілей форуму проведено круглий стіл "промисловий туризм як один з актуальних напрямків розвитку внутрішнього туризму" експертами якого виступили Сергій Підмогильний - голова Правління Української асоціації активного та екологічного туризму, Микола Скиба - член робочої групи по розробці стратегії розвитку культури в Україні "Культура 2025" та Андрій Гінкул - експерт ЄС з питань розвитку туризму в Україні, які високо оцінили зусилля міської влади та бізнес середовища в доведенні концепцій розвитку промислового туризму в реальні діючі продукти.

Цього ж дня для учасників форуму організовано екскурсію до музею ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" та заворожуючий екскурсійний тур містом "Вечірній Кривий Ріг".

Другий день форуму розпочався екскурсією до шахт ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат", де частина учасників здійснили спуск під землю до самого серця Кривбасу (шахта ім.Леніна), а іншим пощастило оглянути мальовничі краєвиди міста з висоти копра шахти "Зоря". Надалі, учасники відправились на оглядову екскурсію містом. Завершальним акордом в композиції другого дня форуму стала екскурсія найбільшим кар’єром Європи - ПАТ "Південний ГЗК" та підведення підсумків у конференц-залі Академії ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг".

По завершенню, учасники заходу - провідні туроператори країни, досвідчені експерти туристичної справи, представники промислових підприємств Кривого Рогу та інших міст України, екскурсоводи надали щирі та схвальні відгуки щодо форуму, висловивши спільне бажання долучитися до процесу розвитку промислового туризму в Україні та Кривого Рогу як найбагатогранішої його перлини.

Генеральними партнерами Форуму виступили ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" і ТОВ "МЕТІНВЕСТ ХОЛДИНГ". Спонсорами стали   ТОВ "Криворіжелектромонтаж", БФ "Фонд Смєлого", БФ "Ветеран", готель "Саксагань".


 

28 квітня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради