Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЯК СКАСУВАТИ ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА НЕРУХОМІСТЬ?

Створено: 2019-02-28 15:53:07Оновлено: 2019-02-28 15:55:36

Управління з питань реєстрації виконавчого комітету Криворізької міської ради систематично проводить інформаційно-роз’яснювальну роботу, спрямовану на захист прав законних власників нерухомості. У зв’язку з цим доводимо до відома криворіжців наступну корисну інформацію.

Для того, щоб припинити зареєстроване право власності недобросовісних набувачів нерухомості зацікавленій особі доведеться звертатися в суд. Адже скасування державної реєстрації нерухомості, в тому числі визнання правовстановлюючих документів недійсними, здійснюється виключно на підставі рішення суду.

Часто, отримавши на руки рішення суду, в якому скасовується право власності на нерухомість, задоволені позивачі припиняють подальше оформлення документів та починають займатися іншими справами. Що докорінно не правильно!

Для поновлення законних прав добросовісного власника необхідно провести реєстрацію отриманого рішення суду, а для цього - звернутись до управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза» чи його територіальних підрозділів, нотаріусів, інших акредитованих суб’єктів із заявою про скасування права власності в Державному реєстрі прав на нерухомість.

Звертаємо увагу, що скасування проводиться виключно на підставі рішення суду, що набрало законної сили.

Рекомендуємо заявникам перед тим, як звертатись для скасування, перевірити відомості Єдиного державного реєстру судових рішень за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/, щодо наявності в ньому достовірної інформації про рішення суду та відсутності судових розглядів в апеляційній та касаційній інстанціях, що може стати перепоною у проведенні скасування прав незаконних власників.

Ми працюємо для Вас!

Наші контакти:

• Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради: м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-22; e-mail: [email protected].

• Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

28 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради