Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На відкритій зустрічі з жителями мер Кривого Рогу Юрій Вілкул відзвітував про підсумки роботи за 2016 рік

Створено: 2017-02-28 17:13:04Оновлено: 2017-02-28 17:18:14

Більше двох годин криворіжці спілкувалися з мером і ставили питання щодо розвитку рідного міста. Ключове, що відзначили люди – це те, що навіть в умовах кризи в країні у нашому місті збережена стабільність та йде розвиток. При цьому, в абсолютній більшості міст ситуація інша.

27 лютого міський голова Юрій Вілкул представив криворіжцям звіт про виконану роботу за 2016 рік. Звіт стосувався розвитку економіки, освіти, медицини, екології, підтримки громадських ініціатив, допомоги учасникам АТО, розвитку муніципального електротранспорту, благоустрою та ремонту доріг і цілого ряду інших питань.

Юрій Вілкул подякував землякам за підтримку, мудрість, витримку і любов до рідного міста, завдяки яким у Кривбасі були збережені стабільність і безпека. Місто розвивається, був реалізований комплекс інфраструктурних проектів, продовжена соціальна підтримка городян.

Під час спілкування з криворіжцям мер сказав: «2016 рік став для нашого міста роком випробувань і, разом з тим, - роком перемог і досягнень. Ми вивели Кривий Ріг в лідери по багатьом напрямкам. Збережені і працюють всі промислові підприємства міста. Розроблені та працюють програми підтримки малого та середнього бізнесу.

У той час, коли в інших містах йде скорочення лікарень, в Кривому Розі минулого року розпочаті роботи в шести амбулаторіях. Три з них вже відкриті і обслуговують жителів міста. Коли держава припинила фінансувати профтехосвіту, ми не закрили жодного ПТУ. Згідно з рекомендаціями держави, в місті треба було закрити 26 шкіл. Ми не пішли на це. Також місто зберегло всі спортивні школи».

Юрій Вілкул також зазначив, що 2016 рік став для Кривого Рогу роком розвитку інфраструктури. Було відремонтовано понад 330 доріг. На лінії міста вийшли фактично нові 9 тролейбусів і 2 трамвая, відкриті нові маршрути громадського транспорту, в тому числі на Північний ГЗК, Південний ГЗК й ІНГОК, відроджені міжнародні перельоти з аеропорту Кривого Рогу.

Особливо важливим напрямком роботи мер назвав соціальну підтримку криворіжців: «Те, що залежить від нас, ми робимо. Лише в Кривому Розі працює програма надання городянам допомоги у зв'язку з подорожчанням комунальних тарифів. Збережено пільговий проїзд у громадському транспорті. Забезпечено безкоштовне харчування учнів 1-4 класів у школах та дітей пільгових категорій. Допомагаємо і ветеранам, і криворіжцям – учасникам АТО».

Юрій Вілкул зазначив, що в 2016 році в Кривому Розі роботи велися більш ніж на 1300 об'єктах. «Перерахувати всі неможливо. Тільки парків і скверів реконструйовано дванадцять. Я ще раз хочу подякувати криворіжцям за підтримку, за єдність і за любов до свого рідного міста! Разом з вами я зроблю все можливе, щоб він ставав ще більш затишним та комфортним!».

Таміла Либенко мешканка Тернівського району сказала: «Ми бачимо і відчуваємо на собі, як з кожним роком Уряд все більше і далі відвертається від людей. По країні скорочуються пільги, закриваються школи і дитячі садки, захмарні тарифи ставлять нас практично на межу виживання. Я не знаю як в інших містах, але можу з упевненістю сказати, що в цей важкий час місто «підставило плече» людям і реально допомагає нам. Для моєї сім'ї справжньою підмогою стала програма мера про часткову компенсацію оплати вартості послуг за тепло і воду. А те, що у нас в місті збережено пільговий проїзд у тролейбусах і трамваях - це також дуже важливо. А ще дуже приємно, що кожного року в місті з'являються нові куточки для сімейного відпочинку, ремонтуються дороги. Є справжня турбота про жителів – не на словах, а на ділі!».

Підприємці міста наголосили, що на сьогодні малий та середній бізнес в Україні переживає складний період - підприємства просто закриваються. «При зустрічі з колегами з інших міст я кажу, що в Кривому Розі мерія не тільки розуміє необхідність підтримки бізнесу, але й реально робить це. Більш того, з цього року місто буде компенсувати розмір ставок за кредитами для підприємців, які будуть створювати нові робочі місця - це відмінна мотивація для тих, хто планує відкрити власний бізнес», - сказала підприємець Ірина Мірошниченко.

Серед численних запитань меру, криворіжці запитали і про те, що отримало місто від розпіареної урядом фінансової децентралізації.

«За фактом, держава скоротила ряд програм і виділення фінансування з держбюджету, переклавши просто багато державних функцій на місцеве самоврядування. Так вийшло з освітою, медициною. Згідно рішення уряду, у Кривому Розі необхідно було скоротити майже 1400 ліжкомісць у лікарнях. При цьому держава не виділяє грошей на ремонти у лікарнях та школах, зарплату технічного персоналу. Для прикладу, у 2016 році Кривому Розі розмір освітньої субвенції склав всього лише 78%», - сказав Юрій Вілкул.

У цій ситуації турботу про медиків і педагогів, лікувальних закладах та установах освіти взяло на себе місто.

 Вікторія Остапець, мешканка Покровського району сказала: «Мене як маму, у якої маленька дитина, хвилюють два питання: якість медичних послуг і оформлення малюка в дитячий садок. І з першим, і другим проблем немає. Практично поруч з будинком у нас працює амбулаторія - там нове обладнання, зручно, затишно. Я не стою в чергах - домовляюся про записи зі своїм лікарем по телефону. Що стосується дитячого садка - труднощів також немає. У садку, куди ми записалися, були відкриті додаткові групи. Наше місто дійсно розвивається і стає краще».


 

28 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради