Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії»): декларування місця проживання в автоматичному режимі

Створено: 2023-10-27 11:22:18Оновлено: 2023-10-27 11:24:52

Клік-клік — і місце проживання змінено. Наразі у застосунку «Дія» задекларувати своє місце проживання можливо в автоматичному режимі. Автоматизація послуги не вимагає людського фактору для ухвалення рішення про надання послуги. Якщо особа підходить під всі умови, система автоматично ухвалює відповідне рішення і вносить відомості про нове місце проживання до реєстру.

Скористатися можливістю миттєвої зміни прописки може особа, що досягла 18 років та:

  •  має паспорт громадянина України у формі картки та/або паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  •  якій присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  •  є власником (співвласником) житла, відомості про яке внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно або декларує своє місце проживання у житлі, власником якого є інша особа, що володіє таким житлом одноосібно відповідно до відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та надала на це згоду, та за умови, що житло не перебуває в іпотеці.
  • На практиці це працює так:
  • Заявник заходить на портал «Дія» або авторизується  в застосунку;
  • Система перевіряє про нього дані та формує заяву до Державної міграційної служби (ДМС), яка перевіряє ці дані і вносить запис у відомчо-інформаційну систему ДМС. 
  • Людина вважається зареєстрованою і отримує свій витяг з QR-кодом. 
  • Якщо особа не є власником нерухомості, система запитує, у кого людина бажає зареєструватися. Тоді формується QR-код, яким можна поділитися з власником квартири, щоб він підтвердив реєстрацію.

Але в умовах воєнного стану послугою можуть скористатися виключно жінки та чоловіки старше 60 років. Міністерство цифрової трансформації активно співпрацює з Міністерством оборони, щоб у майбутньому розширити доступність сервісу й для чоловіків призовного віку.

Змінити місце проживання на порталі «Дія» можливо за посиланням: https://diia.gov.ua/services/zmina-miscya-prozhivannya.

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Разом до Перемоги!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):

 

e-mail: [email protected]

http://viza.kr.gov.ua

 

27 жовтня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради