Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Пріоритети міського бюджету: соціальна підтримка, медицина і освіта

Створено: 2019-09-27 14:09:06Оновлено: 2019-09-27 14:11:59

У Кривому Розі міська влада прийняла рішення виділити додаткові кошти на соціальну допомогу криворіжцям, підтримку медицини, ремонти шкіл та дошкільних навчальних закладів.

Олена Рожко, начальник фінансового управління сказала: «За завданням мера  Юрія Вілкула при розподілі коштів міського бюджету основну увагу було приділено на вирішення соціальних питань криворіжців, підтримку охорони здоров'я, освіти та соціально-економічному розвитку міста».

Перш за все, 2,9 млн грн будуть направлені на вирішення соціально важливих питань -це матеріальна підтримка мешканців міста, які опинились у скрутному становищі та на лікування.

У зв'язку з недостатністю коштів державних субвенцій, з міського бюджету виділять 5 млн грн  на виплату зарплат працівникам закладів вторинної медичної допомоги та на забезпечення препаратами інсуліну для хворих на цукровий діабет.

Також, 13,9 млн грн будуть виділені для придбання комп'ютерної техніки та програмного забезпечення медичним закладам вторинного рівня та для поточного ремонту і обслуговування магнітно-резонансного томографу у міській лікарні №2.

«Значні кошти - більше 2 млн грн виділені  на ремонт покрівлі ДЮСШ №4, на придбання павільйонів та заміну вікон у дошкільних навчальних закладах. Також, будуть розподілені кошти субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку міста на суму 6,8 млн. грн, а саме на покращення матеріально-технічної бази освітніх закладів (більше 1млн. грн), придбання та встановлення дитячих та спортивних майданчиків на територіях Металургійного (майже 1,5 млн грн) та Центрально-Міського (більше 4,5 млн грн) районів»,- зазначила Олена Рожко.

Також, з міського бюджету будуть виділені 14,5 млн грн для впровадження першого етапу багатофункціональної електронної «Картки криворіжця». Буде закуплене обладнання для автоматизованої системи обліку оплати проїзду. На першому етапі картка буде працювати, як електронний квиток в муніципальному транспорті для оплати проїзду.

27 вересня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради