Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ПІДТРИМУВАТИ ЗВОРОТНІЙ ЗВ`ЯЗОК ЦЕНТРУ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ «ВІЗА» ЗІ СПОЖИВАЧАМИ ПОСЛУГ

Створено: 2017-09-27 15:35:09Оновлено: 2017-09-27 15:36:41

Таке завдання ставить міський голова Ю. Г. Вілкул працівникам Центру «Віза».

У виконкомі міської ради для суб`єктів господарювання проведено Виставку послуг комунального підприємства «Кривбасводоканал», під час якої підприємцями висловлювались пропозиції та зауваження  щодо роботи підприємства, перешкод у їх діяльності, на які через веб-сайт виконкому міської ради було надано відповіді. Але, залишились окремі питання, вирішення яких було не можливим відразу, тому по ним були надіслані запити до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Надаємо роз`яснення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України:

Щодо встановлення засобів обліку води на межі балансової належності мереж споживача та виконавця послуг з централізованого водопостачання. Відповідно до Закону України «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» послуги з питного водопостачання надаються споживачам підприємством питного  водопостачання на підставі договору, в якому визначається кількість і режим подачі води. Серед істотних умов договору між виконавцем/виробником та споживачем на надання житлово-комунальних послуг є визначення точок розподілу, в яких відбувається передача послуг від виконавця/виробника споживачу. Згідно Правил технічної експлуатації систем водопостачання та каналізації населених пунктів України, вузли обліку, приміщення, де вони встановлені, а також їх експлуатація повинні відповідати вимогам розділу V Правил, в яких  визначено, що вузли обліку повинні розташовуватись на мережі споживача, як правило, на межі балансової належності мереж виробника та споживача, або за згодою виробника в приміщеннях, розташованих безпосередньо за зовнішньою стіною будівлі в місці входу водопровідного вводу. А також, згідно з  Правилами користування системами центрального комунального водопостачання та водовідведення в населених  пунктах України, розрахунки за спожиту питну воду та скид стічних вод здійснюються на основі показів засобів обліку. Обладнання вузла обліку здійснюється за рахунок споживачів. У разі відсутності у споживача засобу обліку або неможливості виконати ремонт існуючого - виробник має право зобов`язати споживача встановити або замінити засіб обліку у визначений ним термін відповідно до умов договору.

Крім того,  Правилами надання послуг з центрального опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, у квартирі (будинку садибного типу) роботи з установлення засобів обліку води проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача.

Щодо порушення Кривбасводоканалом правил благоустрою після проведення ремонтних робіт.

Інспекцією з благоустрою виконкому міської ради, стосовно піднятих питань суб`єктами господарювання Ломаченко С.В., Трофіменко О.О., Баранова М.О., Боковенко І.А., Віляєв Є.К., Пантелєймонова Л.З., проінформовано про те, що здійснено асфальтування розкопів за адресами: вул. Співдружності,98 та вул. Січеславська, 11.

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected]

 


 

27 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради