Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Актуальні питання в Центрі «Віза» Які терміни виплати заробітної плати?

Створено: 2019-08-27 11:27:39Оновлено: 2019-08-27 11:34:27

 (коментує департамент соціальної політики виконкому

Криворізької міської ради)

Відповідно до законодавства України заробітна плата повинна виплачуватися  працівникам регулярно у робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з первинною профспілковою організацією чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом,  але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Консультацію з цього та інших соціальних питань ви можете отримати в центрі надання адміністративних послуг «Віза» (площа Молодіжна,1, робоче місце №39).

Виплата заробітної плати мінімум двічі на місяць є обов’язком роботодавця, який він повинен виконувати незалежно від згоди працівника отримувати заробітну плату один раз на місяць!

У разі коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. 

Грaничні строки виплати заробітної плати – нe пізніше 22 числа за першу половину поточного місяця та  не пізніше 7 чиcла наступного місяця - за другу половину.

Кожен працівник нашого міста, у разі порушення його прав роботодавцем, може звернутись до департаменту соціальної політики, у складі якого діє інспекція з питань праці та зайнятості,  за отриманням своєчасної та швидкої консультації та допомоги.

 Ми працюємо для мешканців міста і завжди готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції просимо надавати  за електронною адресою:

e-mail:upszn@kr.gov.ua

Телефон «гарячої лінії»097 027 2624

 

27 серпня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради