Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: «Міський бюджет виконаний на 110 відсотків. Це велике досягнення всієї громади Кривого Рогу»

Створено: 2015-08-27 17:17:10Оновлено: 2015-08-27 17:21:52

Виконання бюджету за перше півріччя, розподіл додаткового фінансового ресурсу, розвиток міського електротранспорту, підтримка дитячо – юнацького спорту – про ці, та інші важливі для життя міста та його мешканців питання говорив міський голова Юрій Вілкул на прес-конференції з представниками місцевих ЗМІ.

«Мене надзвичайно радують ті показники, яких нам вдалося досягти. Міський бюджет виконаний на 110 %. Таким чином у нас  є додатковий ресурс для того, щоб спрямувати його на важливі для людей соціальні програми. Це велике досягнення всієї громади Кривого Рогу. Це означає, що наші підприємці, а також підприємства гірничо-металургійного комплексу, машинобудування нормально працюють. Я вдячний підприємствам за те, що практично всі вони підвищували зарплати і тому були відрахування, - сказав Юрій Вілкул,- не дивлячись на дуже складну ситуацію, з якої ми розпочинали рік, не зважаючи на труднощі, які місто переживало у 2014 році, коли через непроплати Держказначейства та колишню облдержадміністрацію ми не змогли реалізувати намічені плани, місто –трудівник вистояло і зараз ми будуємо, створюємо нове, думаємо про комфорт та добробут людей, про майбутнє Кривого Рогу!».

Серед пріоритетних напрямків - розвиток міського електротранспорту. «Для Кривого Рогу, з його екологічним навантаженням, електротранспорт має виняткове значення. Тим більше, вартість проїзду 1,50 грн. - утримуємо. Ми проаналізували, що після подорожчання проїзду в маршрутних таксі, кількість пасажирів у тролейбусах і трамваях зросла до 25-30%», - зауважив мер.

 У серпні відкритий новий маршрут швидкісного трамваю 4М від станції «Зарічна» до «Південного ГЗК». У вересні та жовтні на маршрути 3М та 4М вийдуть по одному капітально відремонтованому швидкісному трамваю. Найближчим часом на міську тролейбусну лінію вийде ще 3 оновлених тролейбуси. Зокрема, у Довгинцівському та Центрально-Міському районах. На 63 сесії депутати підтримали рішення про виділення 20 млн.грн. на придбання 5-ти нових тролейбусів.

«У випадку, коли ми виводимо на лінії додаткові тролейбуси і трамваї, прокладаємо нові маршрути між районами, де взагалі не було електротранспорту; підвищуємо якість перевезень, то відсоток охоплення цим видом транспорту зросте більш  ніж на 80 %, - підкреслив Юрій Вілкул,- це позитивно вплине на екологічну ситуацію по місту. І що найважливіше – буде відчутною підтримкою для жителів, які зможуть економити кошти на проїзд».

У розмові із журналістами мер акцентував увагу на соціально важливих напрямках, на які з міського бюджету спрямовується додатковий фінансовий ресурс. А це -виплати заробітної плати та надбавок, індексації медикам, вчителям, соціальним працівникам, матеріальна допомога сім’ям загиблих учасників АТО, ремонти квартир дітям –сиротам, тощо.

«На жаль, тенденція, яку ми спостерігаємо спочатку року, коли держава фактично поставила бюджетну галузь у вкрай жорсткі рамки - не змінилася на краще,- зазначив міський голова,- на сьогодні освіта та медицина отримують з державного бюджету обмежене фінансування навіть на соціально захищені видатки. Загалом, недофінансування державою двох галузей складає близько 270 млн. грн.У цій ситуації ми просто не могли залишити напризволяще людей».

В цілому, із загального обсягу додаткового фінансового ресурсу на заробітну плату працівникам бюджетної сфери спрямують 211 млн. грн. Практично на кожній сесії виділяються кошти бюджетним установам для сплати за енергоносії.

І на серпневій сесії для розрахунків за енергоносії додатково передбачили 23,2 млн. грн. Більшу частину цих коштів (це 23 млн. грн.) направляють на розрахунки за енергоносії і комунальні послуги медичним закладам вторинного рівня.

Стосовно розвитку дитячо-юнацького спорту Ще у березні були виділені кошти на проектування та благоустрій парку ім. Богдана Хмельницького. До проекту включили також і будівництво футбольного поля на базі першої дитячо-юнацької спортивної школи.

«Зараз ведуться проектні роботи й наступного року розпочнемо будівництво стандартного футбольного поля. Поле відповідатиме всім сучасним вимогам. Зробимо освітлення, якісне штучне покриття, встановимо огорожу»,- зазначив міський голова.

Тренуватимуться на ньому вихованці футбольної школи «Кривбас 84» та відділення з футболу першої дитячо-юнацької спортивної школи.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

 

27 серпня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради