Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі депутати міськради прийняли рішення про підтримку учасників АТО та інших пільгових категорій, підвищення зарплат будівельникам і закупівлю автобусів

Створено: 2017-07-27 15:08:03Оновлено: 2017-07-27 15:14:52

27 липня відбулася ХХІV сесія Криворізької міської ради. Незважаючи на зрив пленарного засідання 26 липня, сьогодні робота депутатів була продовжена. Прийняті рішення в інтересах розвитку міста і соціального захисту криворіжців.

За підсумками дводенного пленарного засідання прийняті рішення про виділення додаткових коштів на підтримку житлово-комунального господарства міста, закладів культури, ремонти доріг, ліфтів, підготовку загальноосвітніх і спортивних шкіл до нового навчального року.

Мер Юрій Вілкул, відкриваючи засідання, звертаючись до народних обранців підкреслив, що від результативності їх роботи і своєчасно прийнятих рішень залежить благополуччя людей і розвиток Кривого Рогу.

«Перш за все, необхідно вирішувати питання в інтересах криворіжців», - сказав мер.

Майже 5 млн. грн. буде направлено на соціальну підтримку жителів міста: виплату матеріальної допомоги людям з особливими потребами, оздоровлення дітей-інвалідів та дітей з сімей учасників АТО.

Підтримані були рішення й про виділення коштів на придбання 17 сучасних автобусів великої місткості з низькою посадкою для перевезення інвалідів. Вони вийдуть на найдовші міські маршрути.

Також, депутати міськради прийняли рішення про підтримку учасників АТО і про виділення їм близько 300 земельних ділянок.

Депутати проголосували  за надання допомоги Криворізькому відділу патрульної поліції на технічне оснащення для посилення роботи з профілактики правопорушень, зменшення росту злочинності та оперативного реагуванню на виклики жителів.

Також, депутати прийняли рішення, спрямоване на підтримку людей праці - тепер заробітна плата будівельникам, які працюють на бюджетних об'єктах, збільшиться з 3 400 до 5 200.

По 93-му питанню сесії, за підтримки представників комітетів солдатських матерів, чорнобильців та афганців, прийнято рішення відправити його на доопрацювання, щоб врахувати інтереси всіх груп населення.

Довідка:

В рамках Міської програми соціальної допомоги, створеної з ініціативи мера і міської ради, солдати АТО і їх сім'ї отримують адресну допомогу.

У Кривому Розі учасникам АТО надається 50% знижка на житлово-комунальні послуги. Сім'ї загиблих учасників АТО на 100% звільняються від оплати послуг ЖКГ.

Для солдатів АТО Програмою також передбачено:

  • виплата 500 грн. сім'ям солдатів АТО і сім'ям загиблих воїнів в зв'язку з тим, що уряд підвищив тарифи
  • виплата матеріальної допомоги 5 тис. грн. на реабілітацію і лікування
  • додаткова виплата матеріальної допомоги 1400 грн. на вирішення соціально-побутових проблем
  • безкоштовне харчування в дитячих садах і школах для дітей солдатів, які проходять службу в зоні АТО
  • безкоштовне оздоровлення дітей в літній період в комунальному таборі «Слава»
  • діти воїнів АТО безкоштовно навчаються в школах естетичного виховання
  • безкоштовний проїзд в комунальному транспорті - трамваях і тролейбусах. В тому числі, до отримання посвідчення.

Триває програма по виділенню земельних ділянок для будівництва житла. Тільки в Кривому Розі учасники АТО можуть отримати її безкоштовно і за спрощеною процедурою, всі витрати з оформлення документів бере на себе місто.

 

27 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради