Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Аби не створювати загрозу забезпеченню Кривого Рогу теплом депутати міськради вимагають від Кабміну не допустити приватизацію держпідприємства «Кріворіжтеплоцентраль»

Створено: 2016-07-27 16:18:50Оновлено: 2016-07-27 16:21:57

Відповідне звернення направлено до Кабінету міністрів і Верховної Ради України.

Під час пленарного засідання сесії Криворізької міської ради депутатами від Опозиційного блоку було піднято питання про підготовку міста до зими і ситуацію, що склалася з ДП «Криворізька теплоцентраль».

Як пояснив депутатам перший заступник мера Євген Удод: «У підприємства на балансі 6 котелень, які повинні подавати тепло жителям Довгинцівського, Інгулецького, Саксаганського та Покровського районів. Це більше 440 тисяч людей плюс комунальні об'єкти - школи, садочки, лікарні. У зв'язку з тим, що держава не компенсує комунальному підприємству «Тепломережа» різницю в тарифах, а й ще   зростає заборгованість населення за комунальні послуги, приватний власник, який може з'явитися у «Криворізької теплоцентралі», може відібрати у громади міста і комунальне підприємство «Тепломережа».

Таким чином, в Кривому Розі може з'явитися некерований монополіст, на рішення якого ні виконком, ні депутати міськради впливу не матимуть. Як наслідок, місто не зможе гарантувати тепло в будинках криворіжців і захист їхніх інтересів».

Депутат від Опозиційного блоку Артем Коломоєць підкреслив, що рішення уряду про приватизацію ДП «Кріворіжтеплоцентраль» може привести до відключення квартир криворіжців від тепла й арешту їхнього майна. «Товариство з обмеженою відповідальністю за борги - а на фоні шалених тарифів ми розуміємо, що у людей вони будуть - може в будь-який момент припинити подачу тепла кому завгодно. Загроза відключення 650-ти тисячного міста від тепла створює колосальну напругу в суспільстві, яке і так зараз знаходитися на межі », - сказав Артем Коломоєць.

В ході обговорення депутатами був наведений й такий аргумент, що великі міста Німеччини та Австрії прийшли до висновку, що шлях створення приватних компаній-монополістів з поставок тепла - це помилка. У цих країнах міста, навпаки, намагаються повернути свій вплив у цій сфері.

В результаті депутати направили звернення до Кабінету міністрів і Верховної Ради з вимогою накласти мораторій на приватизацію ДП "Криворізька теплоцентраль". Також депутати вимагають, аби уряд повною мірою забезпечив роботу підприємства щодо ремонтів і підготовці до зими, оскільки від містян приходить велика кількість скарг на його роботу.

Коломоєць зазначив, що уряд призначив керівника ДП «Кріворіжтеплоцентраль» без узгодження з керівництвом міста, і це неприпустимо. «Тому що міська влада захищає інтереси криворіжців, а в уряді, мабуть, мають мету - продати підприємство не піклуючись про те, чи буде у людей тепло».


 

27 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради