Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі до Дня Конституції України відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченку

Створено: 2014-06-27 14:58:16Оновлено: 2014-07-01 10:40:59


18 років тому, 28 червня 1996 року, на 5 сесії Верховної Ради 2 –го скликання депутати прийняли Головний Закон нашої країни - Конституцію. Вона отримала високу оцінку світової спільноти, адже задекларовані у ній цінності відповідають кращим європейським традиціям. Передусім, це  – повага до людини, її честі, гідності, свобода волевиявлення, тощо.

27 червня  у Кривому Розі  з нагоди  Дня Конституції України поклали  квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченку. В урочистостях  взяли  участь міський голова Юрій Вілкул,  депутати Верховної Ради - Вячеслав Задорожний, Юрій Любоненко, Костянтин Павлов, Почесні громадяни міста, заступники міського голови, керівники районів, військовослужбовці, працівники організацій та установ. 

«Україна пройшла нелегкий шлях становлення державності, ми переживаємо непрості часи, але кожен із нас має пам’ятати, що Україна - одна, єдина і неподільна. Так написано в Конституції і так повинно бути. Однак, є положення, які потребують певних коректив, адже час диктує нові вимоги, -  сказав Юрій Вілкул, - 25 червня у Києві проходив День Діалогу з представниками центральних органів влади та місцевого самоврядування. На зустрічі був присутній Президент. У своєму виступі Петро Порошенко наголосив на необхідності внесення змін до Конституції. В першу чергу  це стосується роботи органів місцевого самоврядування, децентралізації влади.  Я  переконаний, що на сьогодні - це єдиний ефективний механізм, який може реально змінити ситуацію в країні на краще, відкриє нову сторінку у житті  нашої держави. Це – один із великих кроків до встановлення миру та спокою».

27 червня урочисті  заходи до Дня Конституції відбулися  у Довгинцівському, Саксаганському і Жовтневому районах. В Інгулецькому та Дзержинському  районах  до свята   підготували  концертні  програми, на них  городян запрошують   28 червня. Крім того,  цього дня  будуть проходити   культурно-мистецькі заходи  у парках, скверах  та  закладах культури.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32, [email protected]


 

 

27 червня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради