Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулися інформаційні зустрічі з роботодавцями Центрально-Міського та Металургійного районів

Створено: 2021-05-27 13:41:20Оновлено: 2021-05-27 13:42:50

В черговий раз за участі представників Пенсійного фонду, міжрайонного центру зайнятості, інспекції з питань праці та зайнятості департаменту соціальної політики виконкому Криворізької міської ради було проведено інформаційні зустрічі з роботодавцями та найманими працівниками Центрально-Міського та Металургійного районів.

Основне питання ˗ переваги легалізації найманої праці та наслідки порушення законодавства про працю. Фахівці інспекції з питань праці та зайнятості Шевченко Людмила та Скоцеляс Юлія детально розповіли про необхідність офіційного працевлаштування, соціальні гарантії  найманих працівників, а також  нагадали роботодавцям про відповідальність згідно зі ст. 265 КЗпП України, яку вони несуть, у разі виявлення контролюючими органами неоформленого працівника.

Додатково пояснили, що для працівника,    з яким належним чином не оформлено трудові відносини, також є наслідки, адже отримання заробітної плати «в конверті» не дає жодних гарантій на отримання соціального забезпечення або пільг. Без належного працевлаштування, як того вимагає законодавство, робітник не зможе отримати виплати лікарняного або щорічної відпустки, допомоги по безробіттю у випадку втрати роботи чи будь-яку іншу соціальну допомогу, передбачену законом для офіційно працевлаштованих громадян.

Наприкінці заходу роботодавці та наймані працівники поставили питання, на які отримали вичерпні відповіді спеціалістів.

 

 

 

Департамент соціальної політики

 

 

 

27 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради