Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг побореться за звання Спортивної Столиці України

Створено: 2017-04-27 09:13:34Оновлено: 2017-04-27 09:16:44

За дорученням мера Кривого Рогу Юрія Вілкула його перший заступник Євген Удод підписав з віце мером міста Кошице Ренатою Ленартовою Декларацію про співпрацю в сфері спорту.

Словацький Кошице відомий  у Європі завдяки тому, що став Європейським містом Спорту- 2016.

Кривий Ріг завжди був і залишається одним із найспортивніших міст  України. Тут виховувалися переможці та призери чемпіонатів світу, Європи, Олімпійських ігор. І сьогодні в кожному районі міста тисячі молодих людей захоплюються спортом. А значить, Кривий Ріг має всі шанси вже у цьому році стати «Європейським містом Спорту України».

Тому, підписана Декларація є знаковою подією для спортивного Кривого Рогу.

Представники словацької сторони зазначили, що готові поділитися з нашим містом практичним досвідом як стати Спортивною Столицею України, а також підготуватися до участі в номінації «Європейська столиця Спорту -2021».

Перший заступник мера Євген Удод зазначив: «Кривий Ріг – сильне місто. Ми пишаємося нашими чемпіонами, їх тренерами, ветеранами спорту. Сьогодні спорт для Кривого Рогу – це не тільки гучні перемоги, а можливість для молодих людей бути здоровими, протистояти негативу, який, на жаль, існує. Здорове майбутнє нашого міста потрібно створювати! Тому,    разом  з мером  Юрієм Вілкулом ми всі  працюємо над реконструкцією стадіонів, спортивних майданчиків, басейнів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Кривий Ріг гідний бути Спортивною Столицею України, знаковим містом для всіх, хто обрав спорт. І я радий, що Кошице став нашим «тренером-консультантом» на шляху до перемоги».

У 2021 році Кошице буде офіційним місцем проведення літнього Європейського Молодіжного Олімпійського Фестивалю (EYOF). Кандидатура схвалена делегатами 50 європейських країн на 45-й Генеральній Асамблеї Олімпійських Комітетів Європи (EOC), що проходила в Мінську 21-го та 22-го жовтня 2016.

Довідково:

За останні п'ять років у Кривому Розі проведена серйозна робота із зміцнення матеріально-технічної бази всіх 10 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, будівництву нових спортивних комплексів. Збудована сучасна Льодова арена, відроджений стадіон «Спартак». Побудовано більше 100 спортивних майданчиків, майданчиків для скейтбордингу, воркаута, полів із штучним покриттям. Триває капітальний ремонт 50-метрового плавального басейну Палацу водних видів спорту спортивної школи №1,  реконструкція запасного футбольного поля спортивного комплексу «Металург», на якому буде зроблено сучасне  синтетичне покриття «штучна трава».

У відповідь на вимогу народних депутатів України від «Опозиційного блоку» щодо збереження Палацу спорту «Локомотив», «Укрзалізниця», яка є власником будівлі, прийняла рішення щодо виділення в 2017 році на ремонт   «Локомотива» 1,4 млн грн.


 

27 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради