Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: Для нас важливо підтримувати та розвивати міський електротранспорт

Створено: 2015-03-27 17:02:12Оновлено: 2015-03-27 17:18:21

«Для міста з таким екологічним навантаженням як Кривий Ріг, електротранспорт відіграє важливу роль. А у контексті нинішньої непростої соціальної та економічної ситуації, цей вид транспорту має виняткове значення, - сказав на традиційній прес-конференції із журналістами міський голова Юрій Вілкул, - адже вартість проїзду у тролейбусі становить 1,50 грн. І ми утримуємо ціну. Що можемо, робимо, щоб послабити соціальне навантаження на людей».

На початку тижня на лінію вийшли 2 капітально відремонтованих тролейбуси. Практично на 100% нові машини, їх ремонтом займалися фахівці комунального підприємства «Міський тролейбус». До кінця року тролейбусний автопарк поповнять ще 10 одиниць техніки.

Продовжуючи тему організації пасажирських перевезень, покращення їх якості, варто сказати про установку на міських зупинках електронних табло на яких виводиться інформація про номер маршруту та очікуваний час прибуття тролейбусу. «Вже ввели в дію 30 табло на 7 – маршрутах . З наступного тижня виведемо на табло дані про час прибуття «маршруток». Таким чином, ми вирішуємо декілька питань,- підкреслив мер,- по-перше, пасажири завжди знатимуть час прибуття транспорту , а по-друге, ми зможемо контролювати дотримання водіями графіку руху та швидкісного режиму. ДАІ, транспортне підприємство та місто контролюватимуть кожну «маршрутку», оскільки відомості про час, інтервал руху зберігатимуться в архіві і все це легко відслідковуватиметься. Тобто, все буде прозоро і відкрито, крім того, це дисциплінуватиме водіїв, посилюватиме безпеку руху на дорогах».

Система унікальна для України. Подібні табло, з одночасним відображенням графіку руху тролейбусів та маршрутних таксі, лише проектуються у Львівській та Кіровоградській областях, у Кривому Розі вона пройшла період тестової роботи та налагодження програмного забезпечення і вже допомагає мешканцям міста як додатковий сервіс для пасажирів міського транспорту.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net


27 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради