Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До уваги сімей та рідних загиблих воїнів: використання коштів допомоги з міського бюджету - це виключне право рідних загиблих Героїв

Створено: 2024-02-27 13:44:23Оновлено: 2024-02-27 13:51:41

У Кривому Розі було затверджено Порядок надання матеріальної допомоги на оплату поховальних та супутніх послуг, що регламентується рішенням виконкому міської ради від 01.04.2022 №176 «Про затвердження Порядку надання матеріальних допомог сім’ям військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних, добровольців), які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби, унаслідок військової агресії російської федерації проти України», яким було визначено виплату матеріальної допомоги на поховання у розмірі 20 000 грн.

Рішенням виконкому міської ради від 21.12.2022 №1105 було збільшено та затверджено суму матеріальної допомоги на поховання до 25 000 грн.

Відповідно до вищезазначеного Порядку у разі смерті військовослужбовця, який загинув (помер) унаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини або виконання інших обов’язків військової служби, унаслідок військової агресії рф проти України, сім’я має право на отримання матеріальної допомоги на оплату поховальних та супутніх послуг у розмірі 25 000 грн.

Згідно з Порядком департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради перераховує допомогу заявникам через банківську установу, а в окремих випадках, у разі неможливості заявником відкриття рахунку в банку, – через поштове відділення за місцем реєстрації заявника.

Також, з міського бюджету виділяється 100 тис грн одноразової допомоги родинам загиблих воїнів, які мають статус "член сім'ї загиблого (померлого)".

З міського бюджету виділяється матеріальна допомога і на виготовлення та встановлення намогильних споруд загиблим/померлим військовослужбовцям, які поховані на кладовищах міста (крім місць, де пам'ятники або меморіал встановлюються у єдиному комплексі) в розмірі до 40  тис грн.

Те, як рідні загиблих будуть розпоряджатися даними коштами, ані департамент соціальної політики, ані виконком міськради не регламентує. Це  - виняткове право сімей загиблих Героїв.

Також, Постановою КМУ №829 від 22.05.2000 визначено, що військовими формуваннями, Державними спеціальними службами транспорту та Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації надається сім'ям і батькам військовослужбовців, які загинули (померли) під час проходження військової служби, допомога в проведенні поховання і компенсація матеріальних витрат на ритуальні послуги та спорудження надгробків у розмірі п'яти прожиткових мінімумів у розрахунку на місяць на одну особу, установлених законом на дату загибелі (смерті) військовослужбовця.

Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради

 

27 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради