Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Семінар з питань створення в місті безбар’єрного простору

Створено: 2020-02-27 15:14:58Оновлено: 2020-02-27 15:15:34

26.02.2020 у виконкомі Криворізької міської ради в рамках роботи комітету із забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструкури проведено семінар на тему: «Про додержання замовниками та вико- навцями проєктно-кошторисної документації об’єктів будівництва (реконструкції, капітального ремонту) вимог чинного законодавства України щодо включення до документації заходів із забезпечення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних громадян відповідно до сучасних державних будівельних стандартів».

У семінарі прийняли участь суб’єкти господарювання, які виконують роботи з проєктування, керівники структурних підрозділів виконкому міської ради, виконкомів районних у місті рад, керівники громадських організацій осіб з інвалідністю міста.

Говорили про набрання чинності 12.02.2020 чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо посилення захисту осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення при здійсненні містобудівної діяльності» від 16 січня 2020 року №473-ІХ.

Присутні ознайомлені з питань створення безперешкодного доступу та застосування штрафних санкцій до порушників вимог цього законодавства.

На семінарі акцентовано увагу присутніх на необхідність застосування суб’єктами господарювання, які виконують роботи з проєктування, нового ДБН «Інклюзивність будівель та споруд» та Указу Президента України №875/2019 «Про підвищення ефективності заходів у сфері прав осіб з інвалідністю».

У семінарі прийняв участь Родіон Попков, координатор руху «Батьки – проти барєрів» (м. Кременчук) з презентацію «Європейський досвід створення умов доступності для безперешкодного доступу».

У ході семінару висловлені побажання про наступну зустріч з проєктувальниками та усіма зацікавленими в цій роботі структурами у ІІ півріччі 2020 року за результатами роботи І півріччя.

Комітетом сформовано доручення та пропозиції до наступного засідання.

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди

готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції

просимо надавати за електронною адресою:e-mail:upszn@kr.gov.ua

Телефон «гарячої лінії»097 027 2624

Разом подолаємо труднощі

Департамент соціальної політики

виконкому Криворізької міськради

27 лютого 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради