Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З 1 квітня вступають в силу нові Державні будівельні норми України щодо інклюзивності будівель і споруд

Створено: 2019-02-27 14:04:45Оновлено: 2019-02-27 14:08:17

(коментує відділ з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконкому міськради)

З 1 квітня 2019 року вступають в дію нові державні будівельні норми  щодо обов’язкового створення безбар’єрного простору в Україні для маломобільних груп населення, а саме ДБН В.2.2-40:2018 «Будинки і споруди. Інклюзивність будівель і споруд. Основні положення».

Новий ДБН містить близько 100 якісних змін для безпеки і комфорту кожного, у першу чергу, людей з інвалідністю з порушеннями опорно-рухового апарату, зору, слуху, розумової діяльності та інших маломобільних груп: людей похилого віку, батьків з маленькими дітьми, вагітних жінок.

У новому ДБН визначено, що особам з порушеннями зору стане простіше орієнтуватися в місті, буде визначено вимоги щодо безпечного влаштування  пандусів, а також для таких осіб стануть зручними готелі, стане зручніше відвідати театр чи музей, а важливу звукову інформацію в громадських місцях продублюють текстом.

У Кривому Розі за ініціативи органів місцевого самоврядування постійно впроваджуються заходи, спрямовані на подальше створення в місті умов безбар’єрності  для осіб з інвалідністю та інших маломобільних громадян.

Успішно реалізуються проекти будівництва з урахуванням вимог щодо доступності, зокрема: влаштування пандусів, пониження бортових каменів, тактильних плиток та інших заходів.

Впровадження цього ДБН є вагомим кроком до створення реального безбар’єрного середовища в Україні, а втілення в життя проектів, які сприятимуть створенню універсального громадського простору, доступного для кожного – одним із основних завдань для місцевої влади.

27 лютого 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради