Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Голова ОСББ: Криворізька програма підтримки ОСББ - найкраща в Україні

Створено: 2018-02-27 16:46:48Оновлено: 2018-02-27 16:49:10

Мер Юрій Вілкул вручив сертифікати переможцям конкурсу міні-проектів «Мій дім - ОСББ». П'ятнадцять будинків, в яких створені об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), отримають з міського бюджету кошти на ремонти дахів, підвалів, заміну систем інженерних комунікацій, ізоляцію внутрішньо будинкових мереж опалення та багато іншого.

У конкурсі міні-проектів «Мій дім - ОСББ» брали участь недавно створені об'єднання, а також ті, хто раніше не отримував допомогу з місцевого бюджету на виконання капітальних ремонтів конструктивних елементів.

Міський голова підкреслив: «Третій рік ми реалізуємо цей проект. У ньому взяло участь вже 128 ОСББ, виконані великі обсяги робіт і ми бачимо, що інтерес до конкурсу зростає. Для людей це - реальна можливість зробити свій будинок більш затишним і комфортним. У цьому році буде направлено 10 млн. грн. на капремонти ОСББ. Але, вже бачимо перспективу і обов'язково будемо збільшувати фінансування та  допомагати жителям у цей важкий час капітально ремонтувати їхні будинки ».

Нагадаємо, що з 60 претендентів міською комісією було відібрано 50 ОСББ, і вони змагалися за перемогу. Критерії відбору залишаються незмінними: мінімальна заборгованість за житлово-комунальні послуги, обсяги  самостійно виконаних робіт по дому і дотримання Правил благоустрою в місті.

«Дуже дякуємо керівництву міста за програму підтримки ОСББ. Самостійно ми не в змозі виконувати такі серйозні ремонтні роботи. Хочу сказати, що  проаналізувавши програми підтримки ОСББ по Україні, в Кривому Розі - найкраща програма. Це і невеликий відсоток співфінансування, і справедливі, прозорі умови проведення конкурсу. На загальних зборах мешканці нашого будинку вирішили, що будемо капітально ремонтувати дах. Надалі, за умовами конкурсу, самостійно виберемо проектну організацію, підрядників і самі будемо контролювати якість робіт. Це дисциплінує і організовує мешканців. Наш будинок - наша відповідальність », - зазначив Руслан Дарійчук, голова ОСББ «Уфімська 11А».

У Кривому Розі 6 років працює програма мера Юрія Вілкула з підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. За цей час з міського бюджету виділено понад 50 млн. грн. на капремонти житлових будинків, виконано 149 капремонтів у 79 житлових будинках. Капітальні ремонти будинків ОСББ проводяться на умовах співфінансування: 90% - міський бюджет і 10% - кошти жителів ОСББ.

Довідково: З п'яти тисяч багатоквартирних будинків жителі 465 будинків у Кривому Розі створили ОСББ.


 

27 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради