Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про оприлюднення проекту регуляторного акта

Створено: 2018-02-27 08:31:41Оновлено: 2018-02-27 08:33:29

ПОВІДОМЛЕННЯ 
про оприлюднення проекту регуляторного акта – проекту рішення міської ради «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва міста Кривого Рогу на 2019 рік
» та аналізу його регуляторного впливу

Органи місцевого самоврядування в рамках, визначених Бюджетним та Податковим кодексами України, мають кожного року ухвалювати рішення про встановлення місцевих податків і зборів на наступний рік для відповідного місцевого податку чи збору.

Питання залучення 71,4 млн. грн. до міського бюджету у 2019 році пропонується вирішити шляхом ухвалення рішення міської ради з урахуванням вимог чинного законодавства та в межах повноважень, делегованих органам  місцевого самоврядування.

  Виходячи з норм пункту 5 статті 2 та частини 1 статті 3 Бюджетного кодексу України, бюджетний період для всіх бюджетів, що складають бюджетну систему України (однією зі складових якої є бюджети місцевого самоврядування), становить один календарний рік, що починається 01 січня кожного року й закінчується 31 грудня того ж року.

У цьому випадку причини виникнення проблеми – це безпосередня вимога законодавства. Органи місцевого самоврядування кожного року ухвалюють рішення про місцеві податки та збори на наступний рік.

Відповідно до статті 12 Кодексу міські ради в межах повноважень ухвалюють рішення про встановлення місцевих податків і зборів. Згідно зі статтею 10 Кодексу єдиний податок належить до місцевих податків і фіксовані ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців установлюються міськими радами в межах ставок, визначених Кодексом (для першої групи платників єдиного податку – у межах до 10 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, для другої групи платників єдиного податку– у межах до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати).

Ухвалення рішення з цього питання необхідне для прозорого ефективного встановлення ставки єдиного податку, здійснення необхідного контролю за своєчасністю та повнотою проведення платежів.           

На виконання вимог ст.9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» виконком міської ради повідомляє про оприлюднення проекту регуляторного акта - проекту рішення міської ради «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва міста Кривого Рогу на 2019 рік» та аналізу його регуляторного впливу.

Проект поданий управліннями розвитку підприємництва та фінансовим виконкому Криворізької міської ради. Аналіз регуляторного впливу підготовлено з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 №308 «Про затвердження методик проведення аналізу впливу та відстеження результативності регуляторного акта», зі змінами.

Проект рішення та аналіз його регуляторного впливу розміщені 27.02.2018 в міській комунальній газеті «Червоний гірник» та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

Криворізької міської ради та її виконкому у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської www.mtlrg-kr.gov.ua, www.dlgr.gov.ua, www.zhrkrog.gov.ua, www.ing-org.gov.ua, www.srvk.gov.ua, www.trnvk.gov.ua, vykonkom-tsmkr.gov.ua

Цілі прийняття проекту: установлення ставок єдиного податку відповідно до вимог Податкового Кодексу України для суб’єктів господарювання – платників податку І та ІІ груп залежно від виду господарської діяльності, отримання до бюджету міста податкових надходжень від сплати єдиного податку не менше 71,4 млн. грн., забезпечення виконання програм: соціальних, економічних, екологічних, розвитку підприємництва, електронного врядування, у сфері адміністративних послуг тощо, фінансування бюджетної сфери в галузях освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального та дорожнього господарства, транспорту тощо  (проект включено до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік (рішення міської ради від 23.11.2017 №2205 оприлюднено в міській комунальній газеті «Червоний гірник» 23.11.2017).

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 27.02.2018 в місячний термін:

-  управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.(0564)74-39-72, електронна адреса: [email protected]);

- фінансовим управлінням виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 219,  тел.  (0564)74-39-32, електронна адреса: [email protected]).

А також на електронні поштові скриньки  виконкому Криворізької міської ради [email protected]  і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected]dlg_vk@riad.com.ua, [email protected][email protected],   [email protected][email protected]cg-ispolkom-zag@ tsmkr.gov.ua

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню проекту рішення міської ради «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва міста Кривого Рогу на 2019 рік» та аналізу його регуляторного впливу. 

Дата, місце та час його проведення:  16.03.2018о 15.00, каб. 139 приміщення виконкому Криворізької міської ради (м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1).

 Тема громадських слухань:  обговорення проекту рішення міської ради «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва міста Кривого Рогу на 2019 рік» та аналізу його регуляторного впливу.

Відповідальні особи за проведення обговорення та їх контактні телефони: управління розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (начальник – Рижкова Ірина Олексіївна), адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 510, тел. (0564) 74-39-72 та фінансове управління виконкому Криворізької міської ради (начальник – Рожко Олена Василівна), адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 219,  тел.  (0564)74-39-32.

Інформація про те, де можна ознайомитися з матеріалами громадських слухань: з 27.02.2018 на офіційній веб-сторінці Криворізької міської ради та її виконкому в мережі Інтернет  www. kr.gov.ua  (підрозділ «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна База - «Обговорення проектів регуляторних актів») та Криворізькій міській комунальній газеті «Червоний гірник».

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань з обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради та її виконкому


 

27 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради