Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Відбулося чергове засідання міської робочої групи з питання забезпечення реалізації заходів Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі на 2013-2015 роки

Створено: 2015-02-27 13:39:41Оновлено: 2015-02-27 14:21:21

25.02.2015 року в приміщені виконкому міської ради, під головуванням заступника міського голови Полтавця А.А., відбулося чергове засідання міської робочої групи з питання забезпечення реалізації заходів Програми розвитку велоінфраструктури в місті Кривому Розі на 2013-2015 роки.

Головною темою засідання стало обговорення плану заходів з реалізації у 2015 році Програми розвитку велоінфраструктури.

Керівники центрів туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Інгулецького, Жовтневого й Тернівського районів та ДЮСШ № 1 звітували про свої напрацювання в напрямку розвитку велосипедного руху за підсумками минулого року та коротко анонсували плани заходів із використанням велосипедів у 2015 році. Серед таких заходів: проведення велозмагань районного та міського рівня, туристичні вело-екскурсії по місцях козацької слави, велопробіг стежками бравого солдата "Швейка", участь у велозаході "Велодень" тощо.

Довідково: у 2014 році коштом міського бюджету придбано велосипедів та інвентарю для занять з велотуризму й проведення велозмагань – 46 од. для центрів туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Інгулецького, Тернівського та Саксаганського районів.

За рахунок дотацій районним бюджетом здійснено придбання 24 велосипедів та інвентарю для дитячо-юнацької спортивної школи №1, що в Дзержинському районі.

Заступник міського голови Полтавець А.А. наголосив, що для подальшого розвитку велоінфраструкутри міста за рахунок коштів міського бюджету у 2015 році Програмою передбачено:

  • облаштування 36 велопарковками прилеглих територій соціально важливих об’єктів міста;
  • придбання обладнання та інвентарю для занять з велотуризму й про-ведення велозмагань для ДОТ "Слава" (20 комплектів);
  • проведення експертизи проектно-кошторисної документації на будівництво велодоріжок, що пролягають "маршрутами здоров’я" у паркових зонах міста.

За результатами конкурсного відбору місто Кривий Ріг отримало право на проведення у жовтні 2015 року міжнародної конференції "Велофорум". Це міжгалузева конференція на перетині транспортної політики, сталого розвитку та громадянського суспільства. Основними цільовими групи конференції є активісти громадського сектору, представники органів місцевої влади, спеціалісти з містопланування і транспортної інфраструктури, студенти. У 2014 році такий форум приймало місто Львів за підтримки посольства США в Україні, Європейської федерації велосипедистів (ECF), представництва Фонду ім.Гайнріха Бьолля в Україні та німецького товариства технічної допомоги GIZ.

Про перші кроки в напрямку забезпечення належного проведення даного заходу, а саме створення умов безпеки руху велосипедистів автошляхами міста доповів начальник управління благоустрою та житлової політики виконкому міської ради Олександр Катриченко, акцентувавши увагу на опрацюванні з громадськими велоорганізаціями міста та представниками Державтоінспекції з обслуговування м.Кривий Ріг схеми велосипедного руху.

Представники громадських велоорганізацій міста, що є членами робочої групи презентували свої найближчі плани з популяризації велосипедного руху та запропонували центрам туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді методичну допомогу в проведенні змагань і велотуристичних заходів.

Підсумовуючи результати засідання Полтавець А.А. зауважив на залученні якомога ширшої аудиторії мешканців нашого міста до велосипедного руху, популяризації його серед усіх категорій населення, особливо молоді,що є прямим шляхом до здорового способу життя.


 

27 лютого 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради