Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Кривого Рогу Костянтин Павлов направив звернення до Кабінету Міністрів України про зниження для криворіжців тарифів на енергоносії до рівня собівартості виробництва держпідприємствами

Створено: 2021-01-27 16:12:42Оновлено: 2021-01-28 08:53:53

27 січня звернення про тарифи на сесії підтримали депутати міськради. У направлених матеріалах до звернення йдеться про надання можливості всім криворіжцям і бюджетним організаціям міста отримувати газ і електроенергію за собівартістю безпосередньо у державних підприємств АТ «УкрГазВидобування» і НАЕК «Енергоатом», що дозволить значно знизити тарифи, які зараз встановлює Кабінет Міністрів, для жителів міста.

Звернення про неприпустимість підвищення тарифів підтримали депутати Криворізької міської ради на сесії, що відбулася сьогодні. "За" проголосувало 33 депутати з фракцій "Блок Вілкула "Українська перспектива", "Опозиційна платформа - За життя", ПП "європейська солідарність", утрималися і не голосували 20 депутатів з фракцій "Слуга народу" і "Сила людей".

На сесії зазначалося, що у Кривому Розі, як і в інших населених пунктах України склалася критична соціально-економічна ситуація, викликана різким підвищенням державними регуляторами тарифів на енергоресурси, в першу чергу на газ, тепло та електроенергію. Дані рішення вкрай серйозно відбилися на матеріальному становищі сотень тисяч людей у Кривому Розі. Особливо на тлі пандемії що триває і пов'язаних з нею карантинних заходів, а також невідповідного зростання пенсій і зарплат.

У направлених мером міста матеріалах керівництву держави йдеться:

«Звертаємося до Кабінету міністрів  з проханням дати можливість жителям міста і бюджетної сфери закуповувати безпосередньо за собівартістю електроенергію у державного підприємства НАЕК «Енергоатом», а газ за собівартістю – у державного підприємства АТ «УкрГазВидобування», які виробляють електроенергію і видобувають газ у достатній кількості для забезпечення потреб жителів всієї країни. Це дасть можливість у кілька разів знизити ціни на енергоресурси».

Позитивно була оцінена інформація про те, що зараз в Кабінеті Міністрів розглядається питання про встановлення граничної ціни на газ для населення і повернення пільгових тарифів для населення на певний обсяг споживання електроенергії. У той же час цього недостатньо, адже не знижується тариф на газ і електроенергію для підприємств теплокомуненерго, а отже - вартість теплоенергії. А ціна газу та електроенергії для населення все рівно залишається завищеною.

Мер міста Костянтин Павлов підкреслив: "Міська влада завжди була і буде на боці людей, тим більше в сьогоднішній вкрай непростий час. Сподіваюся, що конструктивні пропозиції щодо реального механізму зниження тарифів будуть почуті і прийняті".

Раніше, 20 січня, міський голова Костянтин Павлов у Києві провів зустріч з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем разом з колегами - мерами інших великих міст, де було принципово поставлено питання про неприпустимість зростання тарифів. Після зустрічі Прем'єр-міністр пообіцяв, що буде створено механізм компенсації різниці в тарифах для міст і розроблений Кабміном механізм, для того щоб тарифи на тепло не зросли, а підприємства теплоенергетики працювали для людей стабільно.

27 січня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради