Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Юрій Вілкул вручив міські стипендії кращим криворізьким спортсменам - представникам східних видів єдиноборств

Створено: 2017-12-26 10:43:55Оновлено: 2017-12-26 10:46:36

У Кривому Розі нагородили першою спортивною премією - «GoldenFighter» 90 кращих бійців і тренерів.

З високими спортивними досягненнями криворізьких рукопашників привітав мер Юрій Вілкул: «Кривий Ріг - це місто сильних духом людей, які завжди впевнено йдуть до перемоги. Тільки в 2017 році рукопашники привезли з міжнародних змагань 25 медалей. З них 12 золотих. На сьогодні практично немає такого виду єдиноборств, у якому б не були представлені криворіжці».

«У цьому році ми започаткували стипендію для кращих спортсменів і тренерів. Це – хороший стимул для вихованців у роботі над собою, досягненні спортивних перемог. І вони можуть бути впевнені - рідне місто завжди підтримає в їх прагненнях », - підкреслив Юрій Вілкул.

У 2017 році муніципальну стипендію вже отримали 84 спортсмени і тренери. У числі стипендіатів також представники міських федерацій і клубів зі східних єдиноборств і бойових мистецтв - 36 чоловік.

Протягом багатьох років вихованцям Криворізької федерації рукопашного бою допомагають народні депутати України Костянтин Павлов і Андрій Гальченко.

Спортсмени отримали від Костянтина Павлова нагороди в двох номінаціях: «Кращий спортивний заклад» і «Клуб року».

Від імені нардепа нагороди вручив Володимир Магиря - голова Покровської районної організації ветеранів війни в Афганістане. Він зазначив: «Ми, ветерани-афганці, розуміємо, наскільки це важливо - давати можливість кожному, починаючи з дитячих років, займатися спортом, зростати  рішучим і сильним. Наше місто надає спортсменам таку можливість. Наші чемпіони та переможці бачать: їхні досягнення в рідному Кривбасі цінують. І з цього починається справжній патріотизм, прагнення прославляти в спорті своє місто і Україну ».

Президент Федерації рукопашного бою, Заслужений тренер України Анатолій Волошин сказав: «Протягом десяти років в організації багатьох турнірів підтримку надають народні депутати Андрій Гальченко та Костянтин Павлов. Криворізькі борці їм за це дуже вдячні, хоча вони далеко не завжди вважають за потрібне афішувати свою допомогу.   Однак, завдяки такій підтримці стала можливою поїздка наших спортсменів на чемпіонат Європи до Польщі, проведення чергового міського дитячого турніру з карате «Малюк-здоровань» та інших змагань. Спорт у Кривому Розі розвивається, тому що у нього є надійні друзі і помічники ».

Довідково:

За програмою мера Кривого Рогу Юрія Вілкула за останні п'ять років у Кривому Розі створено понад 120 нових спортивних майданчиків. Незважаючи на відмову у фінансуванні з боку держави, всі ДЮСШ міста збережені завдяки підтримці міського бюджету. У минулому році спортивна база міста поповнилася 15-ма спортмайданчиками: 6 з них з унікальними тренажерами, 5 - комплексних спортмайданчиків, майданчики для стрітболу, тайського боксу, скелелазіння.

За дорученням мера влітку цього року в єдиному збереженому в Україні комунальному таборі на березі Чорного моря «Слава» вперше була відкрита четверта, профільна зміна для юних спортсменів з 10-ти ДЮСШ та спорткомплексів Кривого Рогу - переможців обласних і всеукраїнських змагань. Діти відпочивали і паралельно займалися зі своїми тренерами спортом.

 


 

26 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради