Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі міський голова Юрій Вілкул вручив ключі від капітально відремонтованої трикімнатної квартири дітям, позбавленим батьківського піклування

Створено: 2017-12-26 10:39:45Оновлено: 2017-12-26 10:43:21

За ініціативи мера Юрія Вілкула Кривий Ріг став першим у Дніпропетровській області містом, де місцева влада почала виділяти гроші на капітальні ремонти квартир дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської уваги.

За останні 6 років у Кривому Розі відремонтовано вже 42 квартири дітей, позбавлених батьківського піклування  та дітей - сиріт.

Сергій, Діана, Олександр і Софія проживають разом зі своєю бабусею-опікуном в трикімнатній квартирі Покровського району. Дітям квартира дісталася від батьків у занедбаному стані і не була придатною для життя. Тому їхнє житло увійшло в програму з ремонту квартир. І в цьому році, напередодні новорічних свят, діти святкують новосілля в капітально відремонтованій квартирі.

Вітаючи дітей з новосіллям, мер Юрій Вілкул зазначив: «Як би не було важко в країні в економічному плані, ми допомагаємо, і будемо допомагати таким дітям. Ми бачимо, що житло, яке залишається у спадок, у багатьох випадках зовсім непридатне для проживання. Дитина, особливо в сьогоднішній важкий час, не в змозі самостійно привести його в порядок. Тому, ми беремо ці турботи на себе, знаходимо резерви в міському бюджеті, щоб створити дітям комфортні умови».

«Квартиру просто не впізнати. Бачу щасливі очі своїх онуків, і від цього стає радісно. Ми не змогли б самостійно осилити такий ремонт. Величезна подяка меру Юрію Вілкулу, всім, хто нам допомагав, за такий новорічний подарунок! », - сказала бабуся-опікун Діна Шпак.

Важливо відзначити, що в листопаді цього року вперше з держбюджету було виділено субвенцію місцевим бюджетам на придбання житла для дітей-сиріт. Кривий Ріг спрацював оперативно і першим на Дніпропетровщині подав пропозиції на покупку 18 квартир. Всі вони були затверджені державною комісією.

Завдяки проведеній роботі міської влади Кривого Рогу, вже оформлені необхідні документи і на сьогодні придбано 17 квартир.

Для порівняння: Дніпро подав заявку на 2 квартири.


 

26 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради