Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Відбулося вручення сертифікатів переможцям конкурсу проектів місцевого розвитку `Громадський бюджет-2017`

Створено: 2016-12-26 15:04:13Оновлено: 2016-12-26 15:09:08

16 грудня в приміщені виконкому Криворізької міської ради відбулось урочисте вручення сертифікатів авторам 45 проектів-переможців конкурсу "Громадський бюджет – 2017".

З вступною промовою до переможців та членів ради конкурсу звернувся Криворізький міський голова – Юрій Вілкул, який зазначив: "Кривий Ріг продовжує втілювати в життя успішний досвід відкритого та доступного для всіх мешканців міста конкурсу проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет". Порівнявши два конкурси "Громадський бюджет" 2016 та 2017 бачимо значне збільшення зацікавленості мешканців до участі в конкурсі, підвищення активності у голосуванні за проекти, які криворіжці вважають важливими для міста. Загальна кількість голосів за проекти 2017 року становила понад 43 тис., у той час, як у попередньому конкурсі було близько  10 тис."

Андрій Полтавець, як голова ради конкурсу, зазначив: "Для нас була надзвичайно важливою співпраця із громадськістю на всіх етапах конкурсу. Ми дослухалися до думки криворіжців, під час складання положення про конкурс, активно реагували на конструктивні зауваження городян у період проведення голосування. Розуміємо, що не все наразі є досконалим, але ми налаштовані до діалогу, знаходження найоптимальніших варіантів вирішення складних питань".

Лариса Дeнісова, автор проекту "Придбання та встановлення елементів благоустрою в зеленій зоні відпочинку на бульварі Маршала Василевського до 40-річчя бульвару" звернулась від імені мешканців Кривого Рогу зі словами вдячності до органів місцевої влади, за ініціативу в запровадженні в нашому місті конкурсу проектів "Громадський бюджет", криворіжців-мeшканців бульвару Маршала Василевського, вулиці Співдружності та інших районів міста, що підтримали його своїми голосами.

Конкурс проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет", запроваджується в місті в рамках реалізації Стратегічного плану розвитку міста Кривого Рогу на період до 2025 року.

Цьогорічними переможцями конкурсу стали проекти, які стосуються закладів освіти (загальноосвітніх шкіл, гімназій, ліцеїв, дошкільних навчальних закладів), благоустрою території міста, підтримки учасників АТО, спортивних, культурних ініціатив, соціально-психологічний супровід людей, яких торкнулась епідемія ВІЛ/СНІД тощо.

Довідково: конкурс проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет" проходить у місті Кривому Розі вдруге, порядок його проведення затверджено рішенням виконкому міської ради від 14 вересня 2016 року №377 "Про проведення конкурсу проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет", які будуть реалізовуватись у 2017 році".


 

26 грудня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради