Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі закінчується будівництво Центру з гуманного поводження з безпритульними тваринами

Створено: 2017-10-26 14:19:58Оновлено: 2017-10-26 14:24:58

Він стане першим на Дніпропетровщині муніципальним закладом такого типу

На сьогодні вже готові до роботи адміністративна будівля, внутрішні приміщення для тварин, операційні, прокладені комунікації з водопостачання та водовідведення, проведено електрику, підготовлений ​​літній майданчик для тварин.

Хід будівельних робіт проконтролював мер Юрій Вілкул. Міський голова підкреслив: «Створення такого Центру - це загальноприйнята європейська практика гуманного вирішення проблеми з безпритульними  тваринами. Ми ретельно і виважено підходили до цього питання, вивчали досвід інших міст, залучали громадські організації. Стерилізація тварин дозволить зменшити кількість бродячих тварин на вулицях. Це і безпека людей, і дотримання санітарних норм у місті».

На сьогодні вже сформовано штат працівників Центру. На сесії Криворізької міськради були виділені кошти  на придбання для притулку спеціалізованого обладнання, медикаментів, виплату заробітної плати співробітникам.

При Центрі працюватиме бригада з відлову собак, на виклики вона буде виїжджати за заявками мешканців міста. «Тварин привозитимуть до Центру, робитимуть біостерилізацію. В цілому, тварини тут знаходитимуться близько двох тижнів» - сказав Ілля Хворост, директор підприємства« Сансервіс», на балансі якого знаходиться Центр.

У притулку буде створено цілий комплекс з утримання тварин: з карантинною зоною, службовими та ветеринарними приміщеннями, вольєрами.

Центр знаходиться у Довгинцівському районі по вул. Привітна, 56. Одночасно він зможе приймати до 500 безпритульних тварин.


 

26 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради