Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул:«Міське господарство - об’єкти житлово-комунальної сфери, тепло-водо та газопостачання на 100% готові до роботи в осінньо-зимовий період»

Створено: 2014-09-26 08:54:10Оновлено: 2014-09-26 09:01:56

В умовах жорсткої економії газу та дефіциту коштів цьогорічний опалювальний сезон буде складним як для населення так  і підприємств та  установ міста. Зі свого боку, підприємства – надавачі послуг технічно  готові до зими. Всі заплановані  роботи на основних об’єктах життєзабезпечення, а це газо-, тепло- та водопостачання на сьогодні виконані. Про це повідомив на пленарному засіданні 51 сесії начальник міського управління благоустрою та житлової політики Олександр Катриченко.  Доповідаючи про готовність житлового фонду, об’єктів соціальної сфери, теплопостачання, електротранспорту, дорожньо-мостового господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2014 – 2015 років він розповів про зроблене та звернув увагу на  проблемні моменти у діяльності комунальників. Передусім, йшлося про борги  за надані послуги та  крадіжки  на об’єктах тепло і водопостачання.  

Стосовно крадіжок, то  Олександр Катриченко розповів, що у поле зору зловмисників потрапляють частіше за все металеві вироби, кришки люків, трубопроводи та інші речі, що перебувають на балансовому обліку підприємств.   

«Підприємствам тепло-, водопостачання нанесено матеріальних збитків на загальну суму більш ніж 3 млн. грн. При виявленні крадіжок, про такі факти повідомляються правоохоронні органи та терміново здійснюються заходи щодо усунення недоліків у роботі об’єктів та інженерних мереж»,- розповів начальник  управління благоустрою та житлової політики.

На сьогодні, школи, дитячі садки, лікарні, заклади культури, соціальної сфери мають паспорти і акти  готовності  до  опалювального сезону.

«Але, питання в іншому,- зазначив міський голова Юрій Вілкул - наскільки місто буде забезпечене енергоресурсами, газом. Кабміном доведені ліміти, вони дуже жорсткі і передбачають зниження  споживання  газу для різних  категорій від  10 до 30 %.  Частковим виходом, але не панацеєю вирішення «газової залежності», є його заміщення альтернативними видами палива. На сесії депутати прийняли  рішення про виділення коштів на здійснення заходів з енергозбереження з метою заміщення споживання природного газу у сфері теплопостачання».

Виділені кошти на розробку проектів із реконструкції 3-х котелень комунального підприємства "Криворіжтепломережа" з додатковим встановленням котлів, які використовують біомасу. Обсяг фінансування понад 20 млн.грн. Це  кошти державного та міського бюджетів. Також, 300 тис.грн буде спрямовано на розробку проектно-кошторисної документації проекту "Реконструкція котельні "Криворіжтепломережа" зі встановленням котлів на біомасі у Військовому містечку-35.

«На практиці це дозволить замістити природний газ на котельнях та покращити якість надання послуг з централізованого теплопостачання», - підкреслив міський голова.

По завершенні сесії Юрій Вілкул провів  прес-конференцію для місцевих ЗМІ.  Основні моменти, які звучали у ході розмови - проходження опалювального сезону,участь підприємств у розвитку Кривого Рогу, допомога  криворізьким військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок на Сході  країни, а також їхнім родинам.  

Зокрема, міський голова проінформував, що на сьогодні вже на 90% виконані роботи, передбачені договорами про співпрацю між містом та промисловими підприємствами. 

«За рахунок коштів соціального партнерства, а це - 53 333,0 тис. грн. ми  маємо можливість ремонтувати дороги, відновлювати зовнішнє освітлення, облаштовувати нові затишні куточки відпочинку для наших жителів. У цьому році  ми відмовилися від часткового ямочного ремонту дорожнього покриття, натомість, обирали конкретний  житломасив і проводили комплексні роботи – із заміною того ж таки покриття, встановлення або відновлення зовнішнього освітлення, благоустрою прилеглої  території», -сказав  Юрій Вілкул.

Керівник міста подякував всім небайдужим мешканцям Кривого Рогу - волонтерам, підприємцям, громадським організаціям, які активно долучаються  до спільної справи і налають всебічну підтримку нашим землякам – учасникам АТО.

«Коли йдеться про допомогу солдатам - у нас немає другорядних питань. Займаємося всіма напрямками: починаючи від збору та передачі гуманітарної допомоги, лікування поранених бійців, підтримки родин - учасників АТО. На серпневій сесії прийнята відповідна комплексна міська програма, - підкреслив Юрій Вілкул,-  жодна із сімей загиблих не залишається без  підтримки. Місто бере на себе  всі витрати, пов’язані з організацією поховань, на сьогодні 21 родина отримала матеріальну допомогу у розмірі  100 тис.грн».      

Що стосується життя міста в цілому, Юрій  Вілкул  зазначив,  що навіть у таких непростих умовах всі міські служби працюють без збоїв, виконуються соціальні програми, є певні досягнення, зокрема, у галузі охорони  здоров’я. У вересні на повну потужність запрацювали 2 комп’ютерних томографа - на базі міської клінічної лікарні №8 та онкодиспансеру. У тестовому режимі працюють томографи у міській лікарні №2 та тубдиспансері. Це стало ще одним кроком у напрямку покращення медичного обслуговування  мешканців Кривого Рогу. 

«У нинішній, складній ситуації для мене як керівника міста основне завдання -  збереження спокою і  безпеки  на вулицях рідного міста,-  підкреслив Юрій Вілкул, - щоб кожен мешканець - його рідні і близькі, почувалися захищеними; щоб місто стабільно  працювало в опалювальний сезон – принаймні, без  надзвичайних ситуацій. І ми  все для цього робимо».  

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

25 вересня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради