Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Медичним працівникам Кривого Рогу відновлена індексація заробітної плати

Створено: 2015-08-26 17:02:27Оновлено: 2015-08-26 17:04:09

На серпневій сесії депутати Кривого Рогу підтримали ініціативу народного депутата України Костянтина Павлова про індексацію зарплат і виплату надбавок медичним працівникам. Галузь охорони здоров'я міста отримує недостатній обсяг державної субвенції. На сьогодні не вистачає 185 млн. гривень. Для того, щоб медичні працівники своєчасно отримували заробітну плату, в першому півріччі міський бюджет додатково виділив 18 млн. гривень. Крім того, нинішній уряд не перераховує медпрацівникам кошти для індексації зарплат й надбавок за обсяг і якість роботи.

«Щойно відбулася знакова подія для всього Кривого Рогу.  Зараз країна перебуває  в умовах жорсткої  економічної та  соціальної кризи, багато  соціальних проектів заморожені.   На цьому тлі наше місто  продовжує  не просто стабільно працювати – ми перевиконуємо  бюджет. Але  найголовніше -  ми шукаємо  і знаходимо додаткові ресурси, щоб допомогти криворіжцям»,-  зазначив Костянтин Павлов.  

Місто направляє 58,4 мільйонів гривень на індексацію зарплат і ще 4,4 - на надбавки за обсяг і якість роботи.

«У мене двоє дітей і їх потрібно виховувати. Як і  кожна мама, хочеться дати їм  все найкраще,  але на свою зарплату це важко  зробити, розрахувати  сімейний бюджет. А  тому  приємно відчувати підтримку міста, міської влади, яка  з розумінням ставиться  до    проблем  медичної  галузі і   робить конкретні кроки для  їх  вирішення»,-  зазначила  сімейний лікар Центру первинної медико-санітарний допомоги №2. Ксенія Гладишева.

Зауважимо, що індексація буде проведена не з дати прийняття рішення на сесії, а з початку цього року.

Костянтин Павлов уточнив, що медпрацівники вторинної медицини одноразово у вересні отримають в середньому до 2,5 тис. гривень, а з вересня місяця отримуватимуть додатково в середньому по 470 гривень. Таким чином, середня зарплата лікаря вторинного рівня в Кривому Розі з вересня 2015 року складе, з урахуванням разової доплати індексації 4000 грн. (було 3000 грн.). Лікаря первинного рівня - 3800 грн. (було 3 100). Середній розмір надбавки складе 598 грн. на місяць й її отримають більш 1 300 медичних сестер і лікарів Кривого Рогу. При цьому 1,8 тисяч медиків первинної медицини, яким за рахунок коштів міського бюджету індексація проводилася з початку року - продовжать отримувати відповідні виплати.

Довідка:

У 2011 році в Кривому Розі розпочали діяльність 7 Центрів первинної медико-санітарної допомоги. До їх  складу входило 24 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. На сьогодні  у місті функціонує 31 амбулаторія.  Кожна з 7 нових таких установ оснащена сучасним медичним обладнанням.

Варто відзначити, що ці амбулаторії відкрито у мікрорайонах з багатоповерховою забудовою, що максимально наближає медичну допомогу до значної кількості населення.

Розвиток і вдосконалення організаційних форм та методів надання термінової медичної допомоги населенню, підвищення якості роботи медичного персоналу – це важливі напрямки модернізації та реформування системи охорони здоров'я. Збільшення фінансування на один виклик "швидкої допомоги", забезпечення кожної бригади системою GPS – моніторингу, мобільним зв'язком, оновлення автопарку (2012 рік – 20 авто, 2014 рік – 25 авто) дозволило включити Криворізьку станцію швидкої медичної допомоги до єдиної системи надання швидкої медичної допомоги. Завершується створення єдиної регіональної оперативно-диспетчерської служби швидкої медичної допомоги що дозволить якнайшвидше передавати виклики бригадам «швидкої».

На утримання галузі «Охорона здоров'я» за І півріччя спрямовано майже 225 млн. грн., з них близько 32 млн. грн. – з міського бюджету.


 

26 серпня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради