Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Посол республіки Білорусь: Кривий Ріг – столиця білорусько-української співпраці

Створено: 2020-06-26 13:38:43Оновлено: 2020-06-26 13:40:35

26 червня  Кривий Ріг з робочим візитом відвідав  Надзвичайний і Повноважний посол республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол. Разом із  міським головою Юрієм Вілкулом вони запустили на лінію сім нових тролейбусів та провели спільну нараду у виконкомі міської ради.

«Сьогодні у місті відбулось значна подія, як для криворіжців, так і для білорусько-українських відносин. Хочу зазначити, що Кривий Ріг це - столиця білорусько-української співпраці. Тому що два найбільш значущих продукти машинобудування - БілАЗ і МАЗ,  які виробляє Білорусь, ми експортуємо до Кривого Рогу. Давні стосунки вдало підтверджують БілАЗи на гірничорудних підприємствах, а тепер і тролейбуси з Мінського автомобільного заводу. Вже 36 тролейбусів вийшли на маршрути міста. Вважаю, що всі криворіжці  оцінять новий комфортний транспорт. Нам не соромно за свою роботу!», - зазначив Ігор Сокол.   

«Наше місто давно співпрацює з  Білоруссю. В першу чергу, у промисловому секторі. У перспективі – плануємо  розширювати  рамки співробітництва. Обговорюємо можливості постачання до Кривого Рогу комунальної техніки», - сказав мер Юрій Вілкул.   

Кривий Ріг продовжує роботу над вдосконаленням та покращенням міської маршрутної мережі пасажирського транспорту. У рамках спільного проєкту з Європейським банком реконструкції та розвитку місто отримало нові, комфортабельні тролейбуси. Із 54 законтрактованих тролейбусів до Кривого Рогу вже приїхало 36 машин.

У травні місто отримало 7 нових тролейбусів марки, які вдало працюють на маршрутах №8 та №11. Чергові сім одиниць електротранспорту працюватимуть на маршрутах: №18 «зуп. 10-й мікрорайон – вул. Мусоргського (зуп. «Спорткомплекс»)», №11 «ст. Кривий Ріг – вул. Заводська (через вул. Світлогірську, Каспійську)», №5 «ст. ШТ «Електрозаводська» - пл. Визволення (через вул. Дишинського)».

>

26 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради