Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Бєліков: сьогодні ми отримали додатково 7 апаратів ШВЛ за рахунок коштів обласного бюджету. Дякую всім депутатам облради-криворіжцям за підтримку!

Створено: 2020-06-26 14:58:36Оновлено: 2020-06-26 15:00:10

Придбані за рахунок облбюджету 7 апаратів ШВЛ направлені в інфекційну лікарню. Також в інфекційну лікарню за рахунок коштів міського бюджету раніше було поставлено 24 апарата ШВЛ експертного класу і 10 моніторів.

Під час передачі нового обладнання заступник мера Кривого Рогу Костянтин Бєліков і заступник директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олексій Григорук підкреслили важливість спільної роботи із забезпечення лікарень.

Заступник мера міста Костянтин Бєліков сказав: "На початок пандемії в Кривому Розі було 104 апарати штучної вентиляції легенів. За час пандемії місто придбало і отримало ще 31 апарат ШВЛ. Сьогодні - ще додатково 7 апаратів за рахунок коштів обласного бюджету. Дякую всім депутатам облради-криворіжцям за підтримку!».

Відтепер відділення реанімації інфекційної лікарні забезпечене на  дуже високому рівні.  «Вірусна пневмонія має свої особливості і не всі апарати ШВЛ можуть використовуватися для надання такої медичної допомоги. А тому дуже важливо, що завдяки допомозі міста, області, різних фондів до нас надходять апарати сучасного рівня», - сказала в. о. директора інфекційної лікарні Олена Партоєва.

Нагадаємо, що з початку пандемії за рахунок коштів резервного фонду місцевого бюджету вже придбані 24 апарати ШВЛ, 10 моніторів, 36 нових кисневих концентраторів, ще один апарат ШВЛ подарований компанію Метінвест и очікується ще 15, ще 6 апаратів подарували інші підприємства та приватні особи.

Базова інфекційна лікарня вже отримала за підтримки благодійних фондів, громадських організацій, місцевого та інших бюджетів 2 портативних УЗД-апарата, 13 концентраторів, 2 пересувних рентген-діагностичних комплекси, що дозволяють проводити рентген-дослідження важкохворим пацієнтам без транспортування до рентгенвідділення, монітори пацієнта. Також за фінансової підтримки міста інфекційна лікарня придбала таке вкрай необхідне обладнання як ЕКГ, дефибрілятор, опромінювачі, дистилятори, інфузомати, дозатори, насоси та функціональні ліжка для реанімаційного відділення.

Значну допомогу медичним закладам та криворіжцям надав Фонд Олександра Вілкула «Українська перспектива», який придбав за приватні кошти та передав понад 800 тисяч засобів індивідуального захисту.

Волонтери посприяли у забезпеченні закладу пральними машинами, холодильниками, біохімічними та іншими аналізаторами, пульсоксиметрами.

26 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради