Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: Прийняті на червневій сесії рішення охоплюють серйозний комплекс соціальних питань

Створено: 2015-06-26 16:35:30Оновлено: 2015-07-01 16:59:46

На червневій сесії депутати Криворізької міськради прийняли низку важливих для подальшого стабільного розвитку міста та соціального захисту мешканців рішень. У Кривому Розі зберегли пільговий безкоштовний проїзд у транспорті, подбало місто і про школярів - у новому навчальному році учні 1-4 класів будуть і далі харчуватися безкоштовно. На перевезення пасажирів пільгових категорій у міському бюджеті заклали 883, 8 тис. грн., а на харчування дітей 1-4 класів - 12 млн. грн.

«На сьогодні місцеві бюджети на виконання делегованих державних повноважень у соціальній сфері отримують з держави обмежений фінансовий ресурс. А це наші школи, лікарні. У цьому питанні моя позиція є твердою і непохитною: в умовах кризи місцеве самоврядування це - захисник мешканців»,- сказав на прес-конференції за участю місцевих ЗМІ мер Юрій Вілкул.

На оздоровлення дітей, які прибули зі східних областей, виділено 275 тис.грн.

«З особливою увагою піклуємося про дітей бійців АТО, переселенців. У першу зміну в «Славі» відпочило 65 дітей, батьки яких перебувають в зоні АТО. У комунальному таборі «Корчагінець» оздоровили 50 хлопців і дівчат з Донецької і Луганської областей. Дев’ятеро дітей відпочили у Хорватії, - зазначив міський голова, - у другу зміну в «Корчагінці» перебуватиме 50 дітей зі східних областей. Організовуємо для них насичений та змістовний відпочинок. І на цій сесії додатково виділили 275 тис. грн.

Загалом, на оздоровлення дітей, які приїхали до нас зі Сходу, з міського бюджету спрямовуємо 475 тис. грн. Це з урахуванням 275 тис. грн».

На кожній сесії депутати приймають рішення, спрямовані на підтримку учасників АТО. Цього разу депутати збільшили видатки на 500 тис. грн. для надання 50 % пільги з оплати житлових і комунальних послуг учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей.

Для міста та мешканців було життєво необхідно, щоб депутати ухвалили два проекти регуляторних актів про затвердження та застосування нормативної грошової оцінки земельних ділянок.По закону, кінцевий термін – червень.

«Мова йде про наповнюваність бюджету, від чого на пряму залежить стабільна робота міського транспорту, комунальної сфери, освітянської галузі, медицини. Тобто, тих ключових напрямків, що безпосередньо впливають на комфорт та добробут мешканців. І саме плата за землю становить левову дохідну частину міського кошторису -40%,- підкреслив Юрій Вілкул,- розуміючи гостроту та вагу питання ми дуже ретельно, максимально зважено підходили до визначення ставок та розміру орендної плати і пільг зі сплати за землю. У нинішній складній економічній ситуації маємо зробити все можливе, аби зменшити соціальне навантаження на людей».

Депутати прийняли дані проекти. На думку міського голови, у земельному питанні вдалося досягти «золотої середини» і прийняті рішення працюватимуть на користь громади. Регуляторні акти вступають в дію з першого січня 2016 року.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

26 червня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради