Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Дозволи на порушення об’єктів благоустрою оформлюються онлайн

Створено: 2021-05-26 15:59:16Оновлено: 2021-05-26 16:00:37

(коментує інспекція з благоустрою виконкому Криворізької міської ради)

На території міста проводиться значна кількість ремонтних та інших земляних робіт з порушенням об’єктів благоустрою, на проведення яких чинним законодавством вимагається отримання дозволу.

Для зручності суб’єктів господарювання з грудня минулого року  запроваджено подання заяв на отримання дозволу на порушення об’єктів благоустрою онлайн. Заявники отримали можливість подати заяву на вебпорталі Центу адміністративних послуг «Віза», подання заяви здійснюється з використанням електронно-цифрового підпису (ЕЦП).

Суб’єкти господарювання оцінили таку можливість, так  з початку року на 24.05.2021 із загальної кількості поданих заяв (2224) вже більше 80 відсотків подано онлайн (1794).

На сьогодні вже опрацьовано і планується запровадження з червня поточного року також і отримання дозволу на порушення об’єкту благоустрою в електронному вигляді.

Робота з заявниками в онлайн-режимі дозволить виконавцям робіт економити час при поданні заяв та отриманні дозволів, та, враховуючи карантинні заходи, сприятиме запобіганню розповсюдження захворювання на COVID-19.

Інспекція з благоустрою, яку визначено робочим органом з оформлення дозволів на порушення об’єктів благоустрою, закликає всіх суб’єктів господарювання використовувати можливість отримання дозвільних документів онлайн, адже це зручно та просто.

26 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради