Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривому Рогу підтверджено кредитний рейтинг дефолту емітента в іноземній та національній валюті на рівні «В» із «Стабільним» прогнозом

Створено: 2021-05-26 13:28:32Оновлено: 2021-05-26 13:29:50

21 травня 2021 року Міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings було підтверджено раніше присвоєний кредитний рейтинг міста Кривого Рогу.

Нагадаємо, що у червні 2020 році міжнародним рейтинговим агентством Fitch Ratings вперше Кривому Рогу було присвоєно довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) в іноземній та національній валюті на рівні «B» з прогнозом «Стабільний», короткостроковий РДЕ в іноземній валюті «B» та національний рейтинг «A+(ukr)» зі «Стабільним» прогнозом.

Присвоєний та підтверджений рейтинг міста – це критерій довіри для міжнародних фінансових організацій та потенційних інвесторів, які готові інвестувати власні кошти в пріоритетні муніципальні проєкти (енергоефективність, розвиток міського громадського транспорту, безпека дорожнього руху, освіта, медицина, соціально-економічні проєкти тощо).

Кредитний рейтинг ґрунтується на результатах аналізу фактичних та прогнозних коефіцієнтах доходу, витрат та фінансових ризиків.

Підтверджений кредитний рейтинг міста свідчить про те, що операційні показники та коефіцієнти заборгованості залишатимуться на одному рівні з іншими «суб’єктами з рейтингом В» у середньостроковій перспективі, не зважаючи на економічний спад, спричинений пандемією коронавірусної хвороби. Рейтинг відображає автономний кредитний профіль (SCP) міста на рівні «b» у результаті поєднання «вразливого» ризик-профілю та оцінки стійкості боргу на рівні «а».

Кредитний рейтинг Кривого Рогу обмежений суверенним рейтингом дефолту емітента України, який знаходиться на рівні «B», а тому показники присвоєного кредитного рейтингу Кривого Рогу мають максимально допустиме значення. Слід зазначити, що такі ж рейтинги мають лише Київ, Харків, Одеса, Львів, Дніпро, Запоріжжя та Маріуполь.

26 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради