Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ЗАПИТАННЯ КРИВОРІЖЦІВ ДО КЕРІВНИКІВ ВИКОНКОМУ МІСЬКОЇ РАДИ

Створено: 2021-05-26 15:46:24Оновлено: 2021-05-26 15:48:19

24.05.2021 та 25.05.2021 онлайн-консультації у Контакт-центрі 1520 провели директор департаменту  освіти і науки виконкому Криворізької міської ради ТЕТЯНА КРІПАК та  заступник директора департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту-начальник відділу з фізичної культури і спорту – ОЛЕКСАНДР СТУПАК.

       Директор департаменту освіти і науки виконкому Криворізької міської ради ТЕТЯНА КРІПАК відповіла на актуальні питання.

  • Особливості  закінчення  2020/2021 навчального року.

            2020/2021 навчальний рік проходив в умовах карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території міста, спричиненої коронавірусною інфекцією COVID-19. Протягом всього року здійснювався моніторинг рівня захворюваності серед педагогів, учнів та технічного персоналу.

            І семестр пройшов більш менш спокійно і контрольовано, вчасно виявлялися випадки, окремо локалізувалися спалахи захворюваності, контакті особи відправлялися на самоізоляцію. Відпрацювали 16 навчальних тижнів.

            ІІ семестр розпочався в умовах загальнонаціонального двохтижневого локдауну, а потім був період очного навчання. З 29 березня (після весняних канікул) по 07 травня 2021 року у зв’язку з переходом території міста у «помаранчеву зону» освітній процес у закладах загальної середньої освіти переведено у дистанційний режим. Відпрацюємо 19 навчальних тижнів. Таким чином, навчальний рік триватиме 35 тижнів академічних занять, як це і передбачено нормативними документами.

            Ситуація, що склалася сьогодні, змушує нас продовжувати приділяти посилену увагу протиепідемічним заходам і неухильно дотримуватися принципів соціального дистанціювання, правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту та уникнення масових скупчень осіб.

            Тому закладам освіти рекомендовано в межах організаційної та академічної автономії гнучко підходити до питання завершення навчального року, 28 травня провести останній день навчальних занять за класно-урочною системою і підвести підсумки навчального року.

            А з 31 травня і орієнтовно до 15 червня (у кожного окремого закладу може бути своя дата в залежності від ситуації з захворюваністю протягом року) передбачити навчальні екскурсії для 1-4-х класів, практичні групові та індивідуальні заняття, повторення, закріплення матеріалу для 5-8-х та 10-х класів і консультування для учнів 9-х, 11-х класів.

  • Організація та проведення випускних вечорів у 2021 році.

            З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби вбачаємо доцільним відмовитися від проведення масових заходів, у тому числі святкування випускних вечорів.

            Наполегливо рекомендуємо уникнути масового скупчення людей, вжити відповідних заходів щодо вручення документів про освіту відповідно до розроблених графіків. Рекомендуємо використовувати різноманітні платформи, соціальні мережі, форми щодо привітання випускників з отриманням документів про освіту та закінчення школи зі словами подяки: педагогам, випускникам, батькам….

  • Про видачу документів про освіту у 2021 році.

            Після завершення навчання за освітньою програмою відповідного рівня повної загальної середньої освіти та на підставі результатів річного оцінювання і державної підсумкової атестації учні отримують такі документи:

-         свідоцтво про початкову освіту – випускникам 4-х класів;

-         свідоцтво про базову середню освіту – випускникам 9-х класів;

-         свідоцтво про повну загальну середню освіту – випускникам 11-х класів.

            Ст.18 Закону України «Про повну загальну середню освіту» передбачено, що документи про освіту видаються закладами загальної середньої освіти.

            Ураховуючи, що у цьому році учні 4-х, 9-х та 11-х класів звільнені від державної підсумкової атестації, то заклади можуть скласти графік видачі документів, розвести у часі окремі паралелі класів і організувати індивідуальну або групову видачу документів.

            Для випускників 9-х класів – орієнтовно 15 червня 2021 року, а для випускників 11-х класів – до 30 червня 2021 року.

До заступника директора департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту - начальник відділу з фізичної культури і спорту – ОЛЕКСАНДРА СТУПАКА надійшли наступні запитання.

 

  • Як функціонують дитячо-юнацькі спортивні школи у м. Кривому Розі під час карантинних обмежень ?

 

Всі 10 комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста продовжують свою роботу враховуючи вимоги протиепідемічних заходів встановлених для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, які визначені постановою Кабінету Міністрів України.

Адміністрація шкіл забезпечує та організовує дотримання відвідувачами правил безпеки під час навчально-тренувальних занять, а саме проводить температурний скринінг всіх відвідувачів закладу, розміщує дезінфекційні засоби для обробки рук, перевіряє щоб відвідувачі дотримувались правил особистого захисту, а саме одягали маску, рукавички та обов’язково дотримувались безпечної дистанції при відвідування закладу.

 

  • Як проходить відродження криворізького іменитого футбольного клубу «Кривбас»?

 

            На сьогоднішній день футбольний клуб «Кривбас» у Другій лізі чемпіонату України з футбол займає друге місце та за два тури до кінця чемпіонату вже отримав путівку у Першу лігу чемпіонату України сезону 2021-2022 років.

26 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради