Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Шановні мешканці міста!

Створено: 2016-05-26 15:12:52Оновлено: 2016-05-26 17:51:25

21 травня у парку імені Артема відбулося масштабне святкове дійство - відзначення Днів Європи у Кривому Розі, що розпочався рівно о 15.00 і тривав до пізнього вечора і зібрало понад тисячі криворіжців і гостей міста.

Офіційна частина заходу включала привітання міського голови Юрія Вілкула, який зазначив важливість святкування Дня Європи, як "дня, коли ми ще раз переглядаємо свої цінності, плани на майбутнє та визначаємо їх відповідність високим європейським стандартам. Співробітництво Кривого Рогу з європейськими країнами (Польща, Німеччина,ін.) та організаціями (Європейський Інвестиційний Фонд, Фонд Ганса Зайделя, ін.) вказують на те, що Кривий Ріг – це Європа. Щороку ми впроваджуємо нові проекти та програми, аби мати відповідний рівень комфортності проживання в нашому місті."

Головною родзинкою свята було представлення  локації  7 островів культур, що представляли європейські країни - Велику Британію, Францію, Німеччину, Польщу, Нідерланди, Іспанію та  Італію. Всі бажаючі мали нагоду зробити селфі на фоні Біг Бена чи навіть побувати на англійському сніданку з легендарним Шерлоком Холмсом, покуштувати традиційних польських страв,  сфотографуватися з яскравими "іспанками" в костюмах фламенко та познайомитися з іншими особливостями європейських культур.

На любителів хендмейду чекали майстер-класи з бісероплетіння, петриківського розпису  та виставка готових виробів.

Не обійшлося без невід'ємних атрибутів європейської нації – спорту, ведення здорового способу життя.

Молодіжний актив Кривого Рогу разом із спортивною федерацією Street Workout у Кривому Розі провели міні-фестиваль вуличної культури та спорту, де було представлено показові виступи майстрів із work-out, із футбольного фрістайлу, хіп-хопу, брейк-денсу проведено конкурс графіті, майстер-клас із денс аеробіки.

Також, в рамках святкування відбувся "Спортивний ярмарок", на який були запрошені представники Федерації Національного бойового мистецтва Хортинг із  м. Дніпропетровська, Спортивного клубу "Вікінг", Таїландського боксу муай-тай, Криворізької федерації рукопашного бою.

Живі статуї - одна з головних визначних пам'яток великих європейських міст, вони стають своєрідним обличчям міста. Криворізькі таланти Театру живих магічних скульптур Палацу культури ПАТ "Південний ГЗК" порадували і зачарували гостей свята "присутністю" Єлизавети ІІ, Напалеона, Конан Дойля та Коко Шанель.

Святкування Дня Європи - це не тільки яскраве свято, а й можливість долучитися до європейських цінностей, головні серед яких - толерантне ставлення до людей з особливими потребами. Під час свята проходили  заходи за участю людей з обмеженими можливостями – соціальне кафе, де в ролі працівників були діти з синдромом Дауна, навчання мови жестів та театралізована постановка у виконанні глухих, а також майстер клас з бісероплетіння для людей з вадами зору.

Щоб привернути увагу до необхідності дбайливого ставлення до енергоресурсів представники проекту німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) проведи інформаційну компанію та презентували велогенератор. У кожного з відвідувачів була можливість спробувати свої сили на диво-пристрої.

Бажаючі дізнатися більше інформації про культуру спілкування з представниками інших країни запрошувалися до участі в панельній дискусії-дебатах на теми: "Як іноземці сприймають Україну", "Крос-культурна компетенція". Представники ГО "3С" познайомили відвідувачів з  програмою британської ради для молоді в галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку "Active citizens".

Надвечір для всіх бажаючих було проведено драйвовий концерт груп "ПікUP" та "Void Voiz", які згуртували біля себе любителів класного року та живої музики."

Детальніше


 

26 травня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради