Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Шановні криворіжці!

Створено: 2022-04-26 10:10:58Оновлено: 2022-04-26 10:16:57

26 квітня ось уже 36 років відзивається в кожній людській душі тривожним сигналом, відчуттям біди. У цей день відбулася страшна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції, що забрала життя та здоров'я багатьох наших співвітчизників, наслідки якої ми долаємо дотепер.

Дякуємо за подвиг ліквідаторам, які перебувають поруч з нами, вклоняємося пам’яті тих, хто пішов у вічність. Це ті, хто першими рятували світ та прийняли на себе потужний удар радіації.

І зараз, коли ми знову опинилися під загрозою ядерної катастрофи у зв'язку з російською агресією, особливо гостро відчувається велич подвигу ліквідаторів.

Окрім гарантованих державою пільг та компенсацій, вони потребують нашої підтримки й вдячної пам'яті.

У цей непростий час місто робить усе можливе щоб ті, хто ліквідовував аварію, відчували увагу, моральну й матеріальну підтримку, адже турбота про них, героїв-рятівників людства належить до найважливіших питань місцевої влади.

На сьогодні, у важкий воєнний час, не скасовано жодної виплати матеріальної допомоги ліквідаторам, їх сім'ям та потерпілим від катастрофи. Коштом бюджету Криворізької міської територіальної громади на 2022 рік на ці цілі передбачено близько 15,0 млн грн.

Шановні герої-ліквідатори! Від усієї душі бажаємо вам і вашим родинам здоров'я, міцності духу, упевненості в завтрашньому дні, мирного атома та мирного неба!

 

 

 

Секретар міської ради –

в.о. міського голови                                                            Юрій ВІЛКУЛ

 

26 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради