Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Національна Асоціація управителів житла: Кривий Ріг - приклад того, як забезпечити обслуговування будинків за мінімальними розцінками. У Львові вони вищі на 33 відсотки

Створено: 2017-04-26 14:55:53Оновлено: 2017-04-26 14:59:38

Про це заявив під час свого виступу перед депутатами міськради президент всеукраїнської громадської спілки «Асоціація управителів житла» Василь Лиман. Також він підкреслив, що, на основі проведеного експертами аналізу, формування розцінок у Кривому Розі проходило максимально відкрито і прозоро для громадськості.

«Тема тарифів, безумовно, зараз хвилює всю Україну і кожного жителя країни. Ваше місто – не виняток. Наша Асоціація провела аналіз розцінок, встановлених для обслуговуючих компаній з утримання будинків у різних містах України. На основі експертної оцінки можна однозначно сказати – Кривий Ріг сьогодні є прикладом того, як налагодити діяльність компаній за мінімальними розцінками», - сказав Василь Лиман.

«При аналізі наші експерти також звернули увагу, що такої кількості послуг, які надаються в Кривому Розі, немає в абсолютній більшості міст. Тобто реальна вартість кожної послуги у вас закладена нижче. В інших містах люди платять зіставні гроші, але отримують менше послуг. Або змушені доплачувати за кожну додаткову послугу окремо. З досвіду знаю, що це значно збільшує витрати мешканців будинків. Або призводить до того, що роботи не ведуться, а значить - збільшуються надзвичайні ситуації у будинках», - підкреслив експерт.

Також, як повідомив Василь Лиман - Асоціація провела аналіз процедури, відповідно до якої приймалися рішення в Кривому Розі. За висновком експертів Асоціації Кривий Ріг показав приклад відкритості і повної прозорості процесу. Всі встановлені чинним законодавством України вимоги були дотримані. Всі, хто хотів, могли одержати повну і вичерпну інформацію.

«Як бачимо – ситуація в Кривому Розі унікальна. Якщо порівнювати відповідні наведені послуги, то вартість обслуговування будинків в Кривому Розі виявляється нижча. У Львові, наприклад, вона вища на 33%, у Миколаєві – на 31%, в Маріуполі – на 14%. При цьому хочу відзначити дуже важливу деталь! У багатьох містах перегляд тарифів ще не відбувався, але він, при нинішніх цінах на енергоносії і все інше, неминучий», - підкреслив Лиман.

Резюмуючи експертний аналіз, президент Асоціації сказав: «Кривий Ріг багато в чому можна поставити за приклад іншим містам. І я навіть думаю, що на базі вашого міста ми організуємо семінар для управителів - як ефективно працювати за мінімальними розцінками».


 

26 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради