Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

У Кривому Розі пройшов другий тренінг з проектного менеджменту для потенційних заявників конкурсу проектів місцевого розвитку `Громадський бюджет`

Створено: 2016-04-26 16:27:53Оновлено: 2016-04-27 14:41:59

З огляду на велику кількість бажаючих навчитися основам проектного менеджменту та детально ознайомитися з умовами участі в конкурсі проектів місцевого розвитку "Громадський бюджет", було проведено другий тренінг для представників криворізьких громадських організацій, об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК) та благодійних організацій.

Організатором заходу виступило комунальне підприємство "Інститут розвитку міста Кривого Рогу" за участі запрошеного експерта Кирила Баталова, заступника директора Агенції розвитку місцевої демократії.

Протягом двох днів, 21-22 квітня, близько 30 осіб активно працювали в групах, розробляючи ідеї проектів та з'ясовували нюанси участі в конкурсі "Громадський бюджет".

Цього разу громадськість сфокусувалася на наступних темах:

- представники ОСББ та ЖБК запропонували проект з енергоефективності, що полягає в заміні старих дерев'яних вікон на енергозаощаджуючі, металопластикові;

- громадські організації висунули ідеї цікавих та подекуди неординарних, але безумовно корисних проектів – створення музею ретро-автомобілів, облаштування спортивно-оздоровчого комплексу для дітей та молоді, створення станцій для вигулу собак в парку міста із зоною відпочинку (встановлення лавочок з WiFI, висадка дерев) та ін.

Тренінг було проведено в дружній атмосфері у форматі відкритого спілкування, де кожен мав змогу отримати відповіді на свої запитання та отримати практичний досвід написання проектів.

Про враження учасників у відгуках нижче:

Ірина: "Теоретична частина тренінгу для мене була цілком зрозумілою, так як я заздалегідь ознайомилася з положенням конкурсу та вже маю певний досвід написання проектів.

Особливо цікавою була практична частина заходу, коли учасники розробляли свої проекти, презентували їх та отримували коментарі.

Також дуже корисним був перший етап тренінгу, а саме знайомство, коли кожен представляв себе, свою організацію та ідею проекту. Таким чином можна було дізнатися про нагальні проблеми міста, що турбують мешканців всіх категорій – представників громадських організацій, ОСББ, благодійних організацій, підприємців та ін. "

Едуард: "Для тих, хто не взагалі не має досвіду написання проектів такий тренінг безмовно корисний. Для мене, як людини що вже має уявлення про проектний менеджмент, було цікаво дізнатися деталі участі в конкурсі та механізм фінансування проектів.

Дуже сподобалася методика викладання тренера – професійно та доступно.

З-поміж представлених проектів більш за все зацікавив проект щодо спортивного комплексу."

Про попередній тренінг можна дізнатися за посиланням.

http://irm.kr.ua/uk/gm/2-un/1010-v-krivomu-rozi-vidbuvsya-pershij-trening-z-proektnogo-menedzhmentu

 


 

26 квітня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради