Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До Дня Чорнобильської трагедії

Створено: 2010-04-26 12:42:26Оновлено:

26 квітня поточного року у Кривому Розі до Дня Чорнобильської трагедії була проведена низка міських заходів.

У Спасо-Преображенському соборі відбулася поминальна панахида за загиблими та померлими учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Після панахиди, біля пам’ятного знака «Криворіжцям – учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЄС», відбувся мітинг та покладання квітів за участі міського голови Юрія Любоненка. Також у цих поминальних заходах взяли участь: громадські та політичні діячі, ліквідатори аварії на ЧАЕС, родичі загиблих, громадськість міста.

З нагоди 24-ї річниці аварії на ЧАЄС, за високий професіоналізм, мужність, самовідданість, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, за активну громадську діяльність Ю.Любоненко нагородив шістьох ліквідаторів Грамотами виконкому міської ради – це Анатолій Гудков, Катерина Діденко, Микола Кіяниця, Михайло Клісторнер, Іван Колосовський, Олександр Следь.

Цього дня у Кривому Розі проходили також і районні поминальні заходи, приурочені пам’яті жертв Чорнобильської трагедії.

Пам’ятка: уніч з 25 на 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції у результаті вибуху відбувся могутній викид радіоактивних речовин. Аварія призвела до забруднення тисячі квадратних кілометрів території України, Республіки Білорусь і Російської Федерації. Сьогодні у Кривому Розі мешкає 5,5 тис. громадян, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, із них 3,7 тис. - брали участь в ліквідації аварії на ЧАЕС, 640 - стали інвалідами внаслідок опромінювання. Серед потерпілих - 852 дитини, 5 із них є інвалідами внаслідок захворювання, пов’язаного з Чорнобильською катастрофою.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради