Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Костянтин Павлов поставив завдання водоканалу, тепло- і електромережам активізувати роботи на 4-му Зарічному

Створено: 2021-03-26 12:02:39Оновлено: 2021-03-26 12:05:37

У рамках Стратегії мера Костянтина Павлова з розвитку Кривого Рогу реалізується проєкт комплексного благоустрою  Зарічний, 4. Ведуться роботи з відновлення і створення інфраструктурного каркасу мікрорайону, ремонту інженерних комунікацій.

Наступний крок - ремонт доріг, в тому числі, з урахуванням габаритів вантажних машин для вивозу сміття, заїзду спецавтомобілів - пожежних і швидких, руху людей. Паралельно йде фіксація меж прибудинкових територій. На виїзній нараді представники водоканалу, електро- і тепломереж доповіли про хід робіт керівнику проєкту комплексного благоустрою  Зарічного, 4  - Григорію Вербицькому.

Вербицький відзначив, що за завданням міського голови заплановано великий комплекс робіт, тому одне із завдань даного етапу - синхронізувати зусилля всіх організацій і департаментів, які беруть участь в проєкті. «Наші фахівці провели аналіз, виявили проблемні питання, що потребують вирішення в першу чергу. Цим зараз і займаємося. Уже ведуться підготовчі роботи з прочищення ливневої та дренажної каналізації. По завершенні опалювального сезону буде проведено ремонт систем водо-, тепло-, електрозабезпечення», - сказав Вербицький.

Заступник голови Покровського району Юрій Красножон відзначив: «Продовжуємо активно спілкуватися з жителями, представниками ОСББ, ЖБК, власниками інженерних мереж. Збираємо, аналізуємо і  систематизуємо інформацію з багатьох джерел. По-перше, проблемні питання, що порушували  жителі у рамках минулих воркшопів, результати технічної інвентаризації. Мер жорстко поставив завдання - роботи повинні бути проведені за пріоритетністю, щоб спочатку були замінені труби та технічні комунікації, а потім - ремонти доріг і тротуарів ».

Нагадаємо, ініціатива Костянтина Павлова з комплексного благоустрою Зарічного,4  - це перший в Україні проєкт, який стане результатом спільної роботи мешканців мікрорайону, експертів-урбаністів, соціологів і профільних фахівців міської влади. Рішення про те, що і як буде зроблено в мікрорайоні, приймаються на підставі побажань жителів. Вони беруть участь на всіх етапах – починаючи від збору ідей, створення проєкту та до його реалізації і оцінки якості робіт.

У реалізації проєкту беруть участь експерти-урбаністи з Європи. Європейський експерт Krzysztof Łątka провів серію громадських обговорень щодо виявлення проблемних питань, збору та систематизації пропозицій стосовно  розвитку Зарічного,4.

Віце-президент SFB (Stiftung zur Förderung des Bauwesens) Фонду підтримки будівельної галузі (Німеччина) Торальф Вайзе, який має 30-річний досвід створення міських ландшафтів і громадських просторів в Східній Німеччині, Польщі, Чехії, обговорив з жителями Зарічний,4 варіанти створення багатофункціонального суспільного простору.

26 березня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради