Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

КРИВОРІЖЦІ - СИЛЬНІ ТА НЕЗЛАМНІ. У рамках мистецько-патріотичної акції «Кривий Ріг – 2 роки незламності» у місті відбувся великий благодійний захід за участю відомих колективів та виконавців

Створено: 2024-02-26 09:36:42Оновлено: 2024-02-26 09:40:05

Це – спільний проєкт Криворізької міської асоціації «АРТ-КУЛЬТУРА», ТРК «Рудана» за підтримки управління культури виконкому Криворізької міської ради.

23 лютого, 17.00. Станція швидкісного трамваю «Будинок Рад». Сотні криворіжців зібралися на станції швидкісного трамваю. Тут на імпровізованій сцені перед глядачами виступали відомі співаки та творчі колективи міста: зразковий колектив театр естрадної пісні «Меліса», зразковий колектив театр естрадної пісні «Аліса». Талановиті виконавці: Ольга Галайко, Ольга Пех, Євгенія Бистрова, Сергій Большой, Ігор Громиченко, Галина Добровольська, Дар’я Охотенко.

Кожен із тематичних творчих блоків мистецько-патріотичної акції «Кривий Ріг – 2 роки незламності» послідовно відображав шлях Кривого Рогу з перших днів вторгнення 24 лютого 2022 року, роботу команди Олександра Вілкула та міської влади  із зміцнення оборони міста, згуртованість громади, виклики, які за ці два роки довелось долати містянам, колосальну підтримку Захисників та Захисниць.

Кривий  Ріг став першим містом, яке дало відсіч ворогу, що на той  момент вже захопив Херсонщину і рвався у бік центральної України.

До земляків звернувся голова Ради оборони міста Олександр Вілкул. «Дорогі земляки, разом з вами ми працюємо та боремося з перших днів війни. Навесні 2022 року ворог був лише за 200 метрів від меж міста. У нас, тих, хто взяв на себе відповідальність за захист міста, паніки не було. Була тотальна напруга всіх сил. Підтримка наших воїнів - незмінний пріоритет. З початку війни Рада оборони міста надала допомогу нашим військовим на суму вже понад 1 млрд 800 млн. грн. Це - один із найбільших показників з допомоги від міст в Україні. І ця робота триває щодня. Кожен військовослужбовець - Герой і у рідному місті наші Захисники завжди можуть розраховувати на максимальну підтримку! Я окремо хочу подякувати нашим чудовим колективам, працівникам всіх закладів культури, які я знаю взяли активну участь у підготовці мистецько-патріотичної акції. Ви - надихаєте, надаєте сил нашим воїнам, мешканцям. Ваші пісні допомагають та мотивують ! Велика подяка за це. У нас попереду багато роботи, але головне, щоб ми були разом і вірили в Збройні сили, Україну, Кривий Ріг!», - сказав Олександр Вілкул.

На заході було оголошено про новий марафон у рамках Благодійного проєкту «Єднаймося заради Перемоги КР 2024». Організатор «Криворізька міська Асоціація «АРТ-культура». Марафон проходитиме за сприяння департаменту освіти і науки, департаменту сім’ї, молоді та спорту, управління культури, управління розвитку підприємництва.

Мета марафону - за 7 тижнів 7 районів Кривого Рогу об’єднуються для збору коштів на придбання семи пікапів для криворізьких військових частин

Збір стартує 26 лютого, фініш - 14 квітня. У кожному районі будуть проходити Благо Тижні, під час яких кожен криворіжець може приєднатися до благодійних подій та задонатити: освітній Благо тиждень, культурний Благо тиждень, громадський Благо тиждень, мистецький Благо тиждень, молодіжний Благо тиждень, родинний Благо тиждень, спортивний Благо тиждень.

Марафон проходить за підтримки громадській організації «Ротарі Інтернешнл», генеральний інформаційний партнер  – телераліокомпанія «Рудана», телеканал «Перший міський», Радіо Кривбас 102.3.

 

26 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради