Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Кривого Рогу Юрій Вілкул зустрівся з переможцями конкурсу творчих робіт серед учнівської молоді «Аби мером був я…»

Створено: 2015-02-26 10:28:11Оновлено: 2015-02-26 10:39:18

Міській асоціації дитячих об’єднань загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів (МАДО)  цьогоріч  виповнюється 10 років. Учні міста є не лише найяскравішим представником активної громадської та небайдужої молоді в нашому місті, а й учасниками корисних, цікавих справ, тренінгів, акцій та генераторами нових ідей.

Так, за ініціативи лідерського активу міської учнівської ради лідерів, 06 лютого 2015 року проведено міський конкурсу серед лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів «Якби мером міста був я…». На розгляд журі було подано більше 80  творчих робіт у формі есе, виступів-звернень, мультимедійних презентацій. У всіх роботах  висвітлено пропозиції дітей щодо благоустрою, подальшого розвитку міста, впровадження нових екологічних та енергозберігаючих проектів, вирішення проблем транспортного забезпечення, урізноманітнення форм дозвілля та надані цікаві ініціативи по ознайомленню лідерів учнівського самоврядування з роботою  місцевої влади.

 Кращі роботи 15 авторів, лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, були надані для ознайомлення криворізькому міському голові Юрію Вілкулу. Мер міста не тільки розглянув роботи учнів, а й виказав особисту зацікавленість окремими пропозиціями та запропонував провести зустріч з переможцями конкурсу.

«Ваші роботи й участь у цьому конкурсі – це не лише доля сміливості, а й показник того, що ви небайдужі до життя міста, розмірковуєте й маєте що сказати мені, як керівнику міста. І це дуже для мене важливо»,  - підкреслив Юрій Вілкул, звертаючись до юних криворіжців.

Переможці конкурсу не лише мали можливість поставити меру будь-які запитання й отримати відверті відповіді, а й виказати міському голові свої побажання та презентувати власні проекти. Серед яких: закладка Парку молодої родини, висадка Дерева щастя, встановлення фандоматів для збору пластикових пляшок, відкриття нових концертних майданчиків, проведення конкурсу графіті, тощо.

«Молодь не має стояти осторонь тих рішень, що приймають дорослі. Для нас велике значення мала зустріч з міським головою, ми відчули непідробну зацікавленість Юрія Григоровича у спілкуванні з нами. Цей конкурс надав можливість реалізуватися нашим мріям, висловити свою громадську позицію, поділитися планами й відчути, що ми значима частка громади міста», - сказав один із переможців конкурсу, гімназист Олександр Какуша.

Також школярі ознайомилися з ініціативою мера «Нова генерація Кривбасу», в якій викладені різноманітні конкурсні, фестивальні, соціальні проекти та наробки, втілення яких мають зробити наше місто цікавим для життя.

Зустріч тривала понад 2 години, була корисною і доволі змістовною як для керівництва міста, так і для дітей, адже саме їм у майбутньому доведеться вирішувати господарчі й управлінські задачі, розбудовувати рідне місто і реалізовувати свої проекти у життя.

«Цей конкурс має свої перспективи. Можливо серед вас – майбутні міністри, президенти, мери, губернатори і дійсно ви ними станете, якщо будете наполегливо працювати над собою і не зупинитеся у розвитку», -звернувся мер до дітей і побажав впевнено йти до своєї мети.

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net    



 

26 лютого 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради