Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Додаткові кошти бюджету Кривого Рогу-2024 будуть направлені на підтримку Сил оборони, допомогу сім`ям військовослужбовців, ліквідацію наслідків ворожих ударів та облаштування укриттів

Створено: 2024-01-26 14:53:29Оновлено: 2024-01-26 14:54:48

Згідно з бюджетом міста на 2024 рік, майже 80% – це видатки пов’язані з воєнним станом та видатки соціального характеру. Незважаючи на те що у місцевих бюджетів до державного бюджету забрали податок (ПДФО) з військових та поліцейських (річний показник таких втрат для міста - майже 1,6 млрд. грн) на допомогу військовослужбовцям, Силам оборони та для реагування на виклики воєнного стану у бюджеті було передбачено 1 млрд 018,4 млн. грн. В тому числі на підтримку Сил оборони - 400 млн. грн на централізовані закупівлі для військових та 192,8 млн. грн – в резервному фонді на ці цілі. Також у пріоритеті – програми соціального захисту родин військовослужбовців та найменш захищених категорій криворіжців.

26 січня відбулося пленарне засідання XLVI сесії міськради. Зокрема, внесені зміни до міського бюджету-2024. Загальна сума змін - 429,5 млн.грн. Найбільшу частину коштів, а це 87% або понад 372,5 млн. грн передбачено спрямувати на видатки, пов’язані з воєнним станом.

Джерелами змін є залишки, що склалися на початок року та перерозподіл вже затверджених бюджетних призначень.

Виділено 126,8 млн. грн на ремонт захисних споруд лікарень та будівництво протирадіаційного укриття;

Виділено 24,8 млн. грн субвенції державному бюджету для підтримки Сил безпеки та оборони;

По департаменту розвитку інфраструктури міста 7,5 млн. грн спрямують для продовження усунення пошкоджень в житловому фонді внаслідок збройної агресії рф.

Враховані кошти для реалізації соціального проекту «Я-ветеран» за участі підприємців для виготовлення карток та придбання сходових підйомників для маломобільних осіб (348 тис).

По департаменту соціальної політики на виконання Програми соціального захисту населення виділяється 135,9 млн. грн, з яких:

- 40,0 млн грн – додатково на матеріальну допомогу сім’ям загиблих військовослужбовців та виплати громадянам на непередбачувані обставини, у тому числі, пов'язані з російською агресією;

- 95,9 млн. грн – враховано для забезпечення мешканців міста продуктовими наборами

По департаменту освіти і науки додатково - 64,4 млн. грн, а саме:

-     56,млн. грн – на продовження роботи щодо ремонту укриттів в закладах освіти (45,5 млн.), а також придбання сходових підйомників для укриттів у закладах освіти та фізичної культури і спорту;

-     8,2 млн. грн – на забезпечення безкоштовним харчуванням внутрішньо-переміщених осіб;

Крім того, 4,5 млн.грн передбачено на заміну пошкоджених вікон внаслідок військової агресії, усунення наслідків негоди, заходи з енергозбереження.

По управлінню охорони здоров’я передбачено 9,8 млн. грн направити на ремонт системи водопостачання та водовідведення хірургічного корпусу лікарні №5.

Також, врахований перерозподіл на 2,1 млн. грн для придбання та встановлення додаткових джерел резервного живлення в лікарнях.

По управлінню культури 1,9 млн. грн передбачається на облаштування укриттів (сходові електропідйомники для інвалідів для 22 укриттів).

26 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради